Hollanda’da 'SonHaber.eu' hedef aldığı Lale Gül’e ölüm tehditleri devam ediyor: İşte belgeler

Aileden gördüğü baskıyı ‘İslam baskısı’ olarak yorumlayan ve bu baskı ile ilgili kitap yazan, yazar Lale Gül’e karşı Hollanda’da yayın yapan Ömer Aşıran ve Aşıran ailesi tarafından yönetilen 'SonHaber.eu' adlı haber portalı; Lale Gül’ü hedef gösterdi Gül’e karşı ölüm tehditleri arttı.

14.03.2021, 21:47 Haberler
Hollanda’da 'SonHaber.eu' hedef aldığı Lale Gül’e ölüm tehditleri devam ediyor: İşte belgeler

Hollanda'da doğup büyüyen "Yaşayacağım" adlı roman yazan 23 yaşındaki Türk kökenli yazar Lale Gül, 17 Mart seçimleri öncesi SonHaber’de çıkan bir haber nedeni ile "İslam düşmanı" olarak lansa edildi ve bu nedenle hedef haline geldi.


Ölüm tehditlerin ciddiyetini gören Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, “Lale Gül'ün güvenliğine yönelik ciddi tehditler bulunuyor” dedi. Halsema ve Amsterdam Belediye Meclisi, Gül'ün korunması için gerekenin yapılacağını açıkladı.


Gül, ölüm tehditleri nedeniyle erkek kardeşi olmadan tek başına evden dışarı çıkmadığını belirtti.


Hollanda medyası, SonHaber’in Lale Gül’ü hedef haline getirdiğini belgeleri ile gözler önüne serdi. SonHaber’i Türkiye’den yöneten Ömer Aşıran ve Aşıran aile mensupları konu ile ilgili yazılı açıklama yaparak söz konusu haberi BBC Türkçe’den aldıklarını belirtti. 


SonHaber, Hollanda gazeteleri tarafından tutumu sert bir dille eleştirildi. SonHaber, Lale Gül’e karşı yaptığı hedef gösteren haberle ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.


Yazılı basın açıklamasında haberin BBC Türkçe’den alıntı olduğunu belirten SonHaber şunları dedi: “habercilik yaparken kendi yöntemimizi ortaya koymaktan geri durmayacağız” diyerek hedef gösteren haberlere devam edeceğinin sinyalini verdi.


Yazar Lale Gül, kendisine yapılan ölüm tehditlerini tek tek sosyal medya sayfasından paylaştı; olayın vahametini gözler önüne serdi.


Gül’e yapılan tehditler arasında, ‘Sharia 4 Holland’ (S4H) terör örgütü paylaşımları dikkat çekti.

İşte Yazar Lale Güle yapılan tehditler:

















Alta yer alan haberleri okumak için manşet resimine tıklayın:





 

banner1
Yorumlar (0)