Turhan Ketene: Ahmet Ömer Neccar çaldı, Selçuk Bacalan daha çok dayak yer ve Mehmet Tütüncü bozguncu

Gazeteci Eşref Kerküklü’yü makamında kabul eden Türkmeneli Vakfı başkanı Turhan Ketene çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte verdiği açıklama ile Türkmeneli’nde gündem olan Ketene’nin açıklamasının ayrıntıları… Gazeteci Eşref...

18 Nisan 2022, 18:52 Söyleşiler
Turhan Ketene: Ahmet Ömer Neccar çaldı, Selçuk Bacalan daha çok dayak yer ve Mehmet Tütüncü bozguncu

Gazeteci Eşref Kerküklü’yü makamında kabul eden Türkmeneli Vakfı başkanı Turhan Ketene çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte verdiği açıklama ile Türkmeneli’nde gündem olan Ketene’nin açıklamasının ayrıntıları…

Gazeteci Eşref Kerküklü uzun süredir Türkmeneli Televizyon üzerinde yaptığı araştırmalar sonucu, Türkmeneli TV’de büyük vurgunların olduğunu belgeledi ve Turhan Ketene’ye vurgunlarla ilgili sorular yöneltti. Ketene, sorular üzere Türkmeneli Televizyon müdürü Ahmet Ömer Neccar’ın hırsızlık yaptığını kabul etti. Ekran karşısında Ketene, Ömer Neccar için “çaldı” dedi. Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilciliği önceki dönem temsilcisi Mehmet Tütüncü il ilgili, “bozguncu” diyen Ketene, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) bünyesinde Türkmen Çalışmaları Uzmanı Akademisyen Dr. Selçuk Bacalan ile ilgili “o daha çok dayak yer” dedi işte verdiği görsel açıklamadan öne çıkanlar:

“AHMET ÖMER NECCAR ÇALDI”
“Ahmet Ömer Neccar nasıl bir yıl içinde hiper yükseliş ile zenginleşti? Türkmeneli TV’nin binasında yatardı zaman zaman bugün gelinen noktada, Araba, ev ve dükkan sahibi oldu. Bunu nasıl okumak lazım?” Sorusuna Ketene, “çaldı açık açık söylüyorum çaldı. Zaten Ülkü Ocaklarından bu nedenle atıldı ve Ülkü Ocaklarına girişi yasaklandı. Soru işaretleri ile geldi ve Soru işaretleri ile gidecek Türkmeneli TV’den” dedi.

“BEDİR HAREKETİ TÜRKMEN SİYASETİNDE ETKİN OLMAZ”
“Bedir Hareketi Türkmenleri içine almak ve eritme için çalışmalarını hızlandırdı ve Türkmen milliyetçi damara da nüfuz etmek istiyor. Bedir’in bu çalışması karşısında ITC ve Türkmeneli Vakfı nasıl bir çalışma içinde” sorusu karşısında Ketene, “Bedir Hareketi, Türkmen siyasetinde etkin olamaz. Araplara hitap eden bir siyasi oluşumdur” şeklide konuştu. 

“SELÇUK BACALAN DAHA ÇOK DAYAK YER”
Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) bünyesinde Türkmen Çalışmaları Uzmanı Akademisyen Dr. Selçuk Bacalan’ın 26 Aralık 2021 tarihinde ORSAM önünde aldığı saldırı ile ilgili Kerküklü’nün sorularını yanıtlayan Ketene, “Selçuk Bacalan, bu kafayla giderse daha çok dayak yer. Başkalarının aleyhinde bir sürü komplolar yaratan birisi olduğunu gördüğüm için gönderdim. Ankara’da bin kişi Selçuk Bacalan’ı tanıyorsa, 999 kişisi Selçuk Bacalan’dan nefret eder” dedi.

“NİYAZİ MİMAROĞLU KARDEŞİMİDİR”
Türkmen eski milletvekili Niyazi Mimaroğlu sorusuna Ketene şunları dedi: “Benim milletime karşı zaafım vardır. Ben kimseye farklı davranmam. En fakiri neyse en zengini de odur benim gözümde ben kimsenin ziyaretine gitmedim bugüne kadar bundan sonra da gitmem. Mimaroğlu’nun ziyaretine de bu nedenle gitmedim. Niyazi Mimaroğlu kardeşimizdir saygım, sevgim vardır” şeklinde konuştu.

“MEHMET TÜTÜNCÜ BOZGUNCU”
Ketene, “Mehmet Tütüncü İstanbul’da dernek başkanı olduğu dönem, İstanbul’da 9 Türkmen derneği kuruldu çünkü herkesi küstürdü ve insanlar dernek kurmak zorunda kaldı. Mehmet Tütüncü ve o ekibin geninde toplumu bozmak var” şeklinde konuştu.

İşte Turan Ketene'nin verdiği görsel açıklamanın tamamını izlemek için tıklayın:
 

Yorumlar (0)