Araç sürücüleri dikkat! Hollanda’da 2023’te değişiyor…

Hollanda’da 2023 yılında yeni kararlar uygulanacak

30.12.2022, 13:54 Genel
Araç sürücüleri dikkat! Hollanda’da 2023’te değişiyor…

Hollanda’da 2023 yılında motorlu taşıtlar vergisinden, yeni araç alındığındaki vergi ve akaryakıt vergisine kadar değişiklikler uygulanacak.

Elektrikli araçların kullanımının teşvik edilmesi amacıyla vergi avantajları sunulurken otomobil hareketliliği konusunda sürdürülebilirlik amaçlanıyor.

1 Ocak’tan itibaren ek ödeme yüzdesi yalnızca aracın katalog değerinin ilk 30 bin eurosu için geçerli olacak.

Motorlu taşıt vergisinde 6 bölgenin zam yapma kararı aldığı öğrenildi.

Yol vergisi oalrak da anılan motorlu taşıt vergisi miktarını artıracak olan bölgeler: Zuid Holland, Limburg, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant ve Groningen Drenthe, Frieslan, Zeeland, Flevoland, Overijssel ve Noord Holland bölgelerinde 2022 yılındaki motorlu araç vergi miktarları 2023 yılında da geçerli olacak.

Gelecek yıl yeni araç alırken ödenen vergi miktarı da artacak. Bu miktar satın alınan aracın kilometre başına ölçülen CO2 emisyonuna bağlı. Aracın hangi emisyon grubuna girdiği, araç sahibinin ödeyeceği vergi miktarını belirliyor.

Yıl içerisinde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle hükümet vergide indirime giderken 1 Ocak 2023’ten itibaren vergiler eski seviyesine döndürülecek. Bu vergi yüzde 21 olarak uygulanacak.

banner1
Yorumlar (0)