Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

- "Tüm dünya mazlumları, güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü bekliyor"- "Bu terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım"- "Kazandığımız her mücadele, bozduğumuz her tuzak, geride bıraktığımız her safra, aydınlık geleceğimizin önündeki perdeyi biraz daha aralamaktadır. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin üzerinde doğan kutlu güneşi de görmek bizlere nasip olacaktır"- "Gençler, bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız, çok iyi anlamanız lazım. Dünyanın ve insanlığın şu anda beklediği, bu terör devleti İsrail'in ne olduğudur"

21.05.2021, 13:31 Genel
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünya mazlumlarının, güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler Kavşağı-Hasdal Kavşağı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Filistin bizi bekliyor, Filistin tüm o yavruların ağlamalarıyla bizi bekliyor." dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki oturuma değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dışişleri Bakanımız ve birlikte hareket ettiğimiz Dışişleri Bakanlarımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dönem başkanı olan milletvekilimiz Volkan Bozkır Bey'in başkanlığında başarılı bir oturumu hamdolsun dün gerçekleştirdiler ve bunu gerçekleştirirken oradan bir şeyi haykırdılar. Neydi o? Filistin'in 1947'den itibaren topraklarının bu terör devleti İsrail tarafından nasıl işgal edile edile bugünkü bir parça Filistin toprağına döndüğünü anlattılar. Anlatacağız, durmayacağız. Hele hele bu haritaları göstererek anlatacağız. Çünkü bu terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım."

Gençlere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler, bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız, çok iyi anlamanız lazım. Dünyanın ve insanlığın şu anda beklediği, bu terör devleti İsrail'in ne olduğudur. Bizi yeniden kısır çekişmelerin, dar kalıpların, sahte gündemlerin, karanlık senaryoların kıskacına hapsetmek isteyenlere bunca yıldır eyvallah etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Ama buradan bir şey hatırlatıyorum, şunu bilin, tüm dünya mazlumları, güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı, kalkacağı günü bekliyor. Kazandığımız her mücadele, bozduğumuz her tuzak, geride bıraktığımız her safra, aydınlık geleceğimizin önündeki perdeyi biraz daha aralamaktadır. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin üzerinde doğan kutlu güneşi de görmek bizlere nasip olacaktır."

- "Yol medeniyettir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışı yapılan bölümünün hayırlı olması dileğinde bulundu. Hasdal Kışlası'nda yedek subaylık yaptığını anlatan Erdoğan, "Burada da önemli bir kavşağın düzenlenmesini ve açılışını yapıyoruz. Tüm milletimize hayırlı olsun inşallah. Unutmayın yol medeniyettir. İşte medeniyete giden bu yolculuğumuzda da bu güzel yolları açmak hamdolsun bizlere nasip oldu, nasip oluyor." dedi.

Bu eserin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüklenici firmayı da kutladı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Osmanlıca "Yol medeniyettir" yazılı bir tablo hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabloyu aldıktan sonra, "Bu medeniyet yolculuğunda güzel milletimize daha çok hizmetler vereceğiz. Hayırlı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Törende Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu tarafından bağışlanan 50 bin fidanın sertifikası da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Kuzey Marmara Otoyolu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından bir süre makam aracını kullandı.

(Bitti)


Yorumlar (0)