Hacı Faik Torunoğulları adına Mevlid-i Şerif programı düzenlendi

Hacı Faik Torunoğulları adına Mevlid-i Şerif programı düzenlendi

18.01.2023, 08:25 Genel
Hacı Faik Torunoğulları adına Mevlid-i Şerif programı düzenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde turizmci Hacı Faik Torunoğulları 84 yaşında hayatını kaybetmiş, Torunoğulları'nın cenaze merasimine ise turizm, sanat, spor ve iş dünyası ile bürokratların yoğun katılımı olmuştu.

Cenaze törenine Hollanda’dan gidemeyenler için düzenlenen Mevlid ve taziye programına da, Avrupa’nın dört bir yanından katılım sağlandı.

Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli olmak üzere, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin geldikleri Den Bosch şehrinde trafik alt-üst oldu.

Orka Şirketler Topluluğu’nun Hollanda’daki Holdingi, Edelstaal İnternational Simtronic binasında saat 13.00’te başlayan program, Mustafa Aydın (HDV Fahri Din Görevlisi), Ferhat Arslan (HDV Zevenbergen Din Görevlisi), Veysel İlan (HDV Den Bosch Din Görevlisi), Halit Demir ve Yusuf Öznavruz‘un okudukları Kur’ân-ı Kerîm ile başladı.

Mevlid-i Şerif, ilahiler, kasideler, sohbetler ile devam eden program, Hacı Faik Torunoğulları için yapılan dualar ile gece yarısına kadar devam etti.

Hollanda ve hatta Avrupa’nın dört bir yanından otomobilleri ile gelen vatandaşlar, Den Bosch trafiğinin tıkanmasına neden oldu. Simtronik binası etrafında park yeri bulmak zorlaşınca, özel valeler devreye sokuldu.

Turizm yatırım rekortmeni Orka Şirketler Grubu’nun Kurucusu Turgut Torunoğulları, Fethiye Turistik Otelciler Birliği eski başkanı ve Orka Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, Fethiye’deki cenaze töreninden sonra, Belçikalı milletvekillerinin de katılacağı bir açılışı ihmal etmediler. Anvers şehrinde MADO zincirine bir restoran daha eklediler. Hollanda’da, Ertan Torunoğulları ve Tarık Saki’nin inisiyatifi ile kurulan, otel ve restoran işletmecileri biriliği HORECABOND NEDERLAND, Yeni yıl resepsiyonunu, Utrecht’teki Torunoğulları’na ait ICON LOUNGE’ta yaptı.

Yorumlar (0)