Hollanda’da salgın! Sağlık sistemi zorlanıyor

Hollanda’da sağlık sistemi salgın nedeniyle zorlanıyor

02.01.2023, 12:57 Genel
Hollanda’da salgın! Sağlık sistemi zorlanıyor

Son aylarda tüm dünyada etkili olan RSV virüsü ve grip salgını sağlık sistemlerini etkilemeye başladı. 

Avrupa’nın da birçok ülkesinde sağlık sistemi bu anlamda zorluk yaşarken Hollanda’da da sağlık sisteminde sorunlar yaşandığı kaydedildi.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Halk Sağlık ve Çevre Enstitüsünden (RIVM) yapılan yazılı açıklamada, ülkede grip epidemisinin yaşandığı ve aralık ayının başından bu yana grip vakalarında ciddi artış olduğu belirtildi.

Açıklamada, 19-25 Aralık haftasında bir önceki yıla göre RSV solunum yolu virüsünün 4 kat fazla görüldüğü bildirilirken 2 yaşın altındaki çocuklarda RSV virüsünün 2021'nin aynı dönemine göre 2 kat arttığı ifade edildi.

Hollanda Eczacılar Birliği (KNMP) Başkan Yardımcısı Nicole Hunfeld, Twitter’dan yaptığı açıklamada ilaç tedarikindeki sıkıntıların hastaları endişelendirdiğini ve ilaç arayan eczacılar için zaman kaybına sebep olduğunu belirtti.

Hunfeld, NPO1 Radyosu’na yaptığı açıklamada, "İlaç ham maddeleri Çin’den geliyor ve buradan kaynaklı sıkıntı tüm tedarik zincirini etkiliyor." ifadesini kullanırken özellikle epilepsi ve migren ilaçlarında ciddi stok sıkıntısı yaşandığını kaydetti.

banner1
Yorumlar (0)