Hollanda’dan flaş karar! Türk turistlerden istenecek…

Hollanda’nın aldığı karar tepki çekti

30.11.2022, 09:25 Genel
Hollanda’dan flaş karar! Türk turistlerden istenecek…

Hollanda’da Türk turistler için alınan karar tepki çekti. Hollanda’dan aktarmalı olarak başka ülkelere gitmek isteyen Türk turistlerden transit vize istenecek.

Sosyal medyada dile getirilen bu iddia, sonrasında Hollanda hükümetinin resmi internet sitesi nederlandwereldwijd.nl’de doğrulandı. 

Burada yer alan bilgilere göre Hollanda ve Hollanda’ya seheyatlerle ilgili sorulara resmi yanıtlar verildi.

Belirtilen kural 1 Aralık 2022’den itibaren geçerli olacak. 

Kural kapsamında Amsterdam Schiphol havalimanından aktarma yaparak AB yada Schengen bölgesi dışında bir yere gidecek olan Türk vatandaşlarının Hollanda’dan transit vizesi alması zorunlu hale geldi.

Hollanda hükümetinin bu kararı almasındaki neden henüz netlik kazanmazken Türk vatandaşların Hollanda üzerinden başka yerlere giderken herhangi bir vize almasına gerek yoktu.

Vize uygulamasından bazı Türk vatandaşlarının ise muaf olacağı duyuruldu. Schengen vizesi olanların ya da Kanada, ABD ya da Japonya’dan alınmış vizeleri olanların transit vize almasına gerek kalmayacağı belirtilirken Andorra, Schengen bölgesi ülkeleri, Kanada, Japonya, San Marino, ABD ile birlikte bazı Karayip ülkelerinde oturma izni olanlardan bu vizenin istenmeyeceği de duyuruldu.

Öte yandan diplomat ya da resmi görevde bulunanlar ile pilot ve havayolu personellerinin de bu vizeyi almasına gerek kalmadığı aktarıldı.

Turizm üzerine yayın yapan internet sitelerinde yer alan haberlerde Hollandalı yetkililerin, “Biletinizi 1 Aralık 2022’den önce almış olsanız bile bu kurala uymak zorundasınız” dediği belirtildi.

banner79
Yorumlar (0)