Hollanda’dan Türkler için karar! Aralık ayı itibariyle…

Hollanda’dan Türk vatandaşlar için yeni karar

05.12.2022, 14:42 Genel
Hollanda’dan Türkler için karar! Aralık ayı itibariyle…

Hollanda hükümeti, Türk vatandaşlar için yeni karar aldı.

Hollanda hükümetine ait 'Netherlands Worldwide' adlı siteden yapılan açıklamada Türk vatandaşlarının Aralık ayı itibariyle transit geçişler için de vize almaları gerektiği belirtildi

Son dönemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türk vatandaşlarına uyguladığı zorluklara bir yenisi daha eklendi.

Duyuruda, "Türk uyruğuna sahip misiniz? 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda transfer için havalimanı transit vizesine ihtiyacınız olabilir" denildi.

Konuyla ilgili ayrıntılara da yer verilen duyuruda, “Transit vize almak için son 10 yıl içinde düzenlenmiş bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi ibraz etmelisiniz. Bu belgenin en az 2 boş sayfası olmalı ve Hollanda'daki havalimanından geçişinizin tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Doldurulmuş ve imzalanmış bir Schengen vize başvuru formu göndermelisiniz. Çevrimiçi formda, yolculuğunuzun ana amacı olarak 'havaalanı geçişi'ni belirtmeniz gerekir. Seyahat belgenizde sizinle birlikte seyahat eden her kişi kendi vize formunu sunmalıdır. Pasaport fotoğrafları için Hollanda gereksinimlerini karşılayan bir fotoğraf getirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzun doğru bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak için bir takım belgeler de sunmanız gerekir. Havaalanı transit kontrol listesine bakabilirsiniz" detayları paylaşıldı.

Alınan karar sonrasın belgeleri bildirme süresinin en erken seyahat planından 6 ay önce ve en geç ise 15 iş günü öncesi olduğu kaydedildi.

Başvurunun 15 takvim günü içinde bildirildiği 45 güne kadar da sürebileceği belirtildi.

banner1
Yorumlar (0)