İsrail saldırısında ağır yaralanan küçük Sare'nin annesi kızının tedavisi için yardım bekliyor

- Anne Lina Metrabi:- "İftar hazırlıyordum. İsrail saldırısıyla evimizin bir kısmı çöktü. Bedenimin üstünden moloz parçalarını attım ve Sare'nin 'anne' diye bağırdığı yöne doğru gittim. Hemen üstüne düşen moloz ve şarapnelleri temizledim ama çok kan kaybediyordu. Onu kucakladığım gibi çevredeki ambulansa ve ilkyardım ekiplerine teslim ettim"- "Kızım tehlikeli derecede omuriliğinden yaralandı ve başına şarapnel parçası isabet etti. Sare'nin tedavisi için Gazze dışındaki hastanelere götürülmesini istiyorum"

21.05.2021, 13:51 Genel
İsrail saldırısında ağır yaralanan küçük Sare'nin annesi kızının tedavisi için yardım bekliyor

GAZZE (AA) - MUHAMMED MACİD - Filistinli anne Lina Metrabi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği kanlı saldırılarının hedefi olan 4 yaşındaki kızı Sare'nin tedavi edilmesi için yardım eli uzatılmasını istiyor.

İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarının birinde Sare ağır şekilde yaralandı ve hareket etme kabiliyetini kaybetti.

Anne, oyuncağını kucaklayan kızına her baktığında, başına gelenler yüzünden gözyaşlarına boğuluyor.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yatan küçük Sare'nin birkaç gün önce tek istediği, annesinin Ramazan Bayramı için alacağı kıyafetleri giyip diğer çocuklar gibi mutlu olmaktı.

Acılı olay, ramazan ayının son günü olan 12 Mayıs'ta anne Metrabi iftar hazırlarken meydana geldi.

İsrail ordusunun saldırısında atılan roket, Metrabi ailesinin evinin çatısına isabet ederek çatının bir kısmını yıktı. Sonrasında etrafa dağılan şarapnel parçaları Sare ve ailesine isabet etti.

AA muhabirine konuşan Metrabi, "İftar hazırlıyordum. İsrail saldırısıyla evimizin bir kısmı çöktü. Bedenimin üstünden moloz parçalarını attım ve Sare'nin 'anne' diye bağırdığı yöne doğru gittim. Hemen üstüne düşen moloz ve şarapnelleri temizledim ama çok kan kaybediyordu. Onu kucakladığım gibi çevredeki ambulansa ve ilkyardım ekiplerine teslim ettim." dedi.

Kızının durumuyla perişan olan anne, "Kızım tehlikeli derecede omuriliğinden yaralandı ve başına şarapnel parçası isabet etti. Sare'nin tedavisi için Gazze dışındaki hastanelere götürülmesini istiyorum." diye konuştu.

Gazze'deki hastanelerin yetersizliği dolayısıyla küçük kızını kaybetmekten korkan acılı anne kızının tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bölgeye düzenlediği 11 günlük saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısını 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere toplam 243 olarak açıkladı. Açıklamada yaralı sayısı ise 1910 olarak belirtildi.

- Gazze ve Kudüs'teki olaylar

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Hamas ile Tel Aviv yönetimi arasında varılan ateşkes sonrası 02:00'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonlanmıştı.

ABD yönetiminden gelen baskıların ardından İsrail tarafı geri adım atarak Hamas ile ateşkese varmıştı.

banner79
Yorumlar (0)