MİLLET İRADESİNE DARBE: 28 ŞUBAT - Dönemin Hak-İş Genel Başkanı Uslu: "Tehdide maruz kaldık, buna rağmen duruşumuzu değiştirmedik"

25.02.2021, 11:03 Genel
MİLLET İRADESİNE DARBE: 28 ŞUBAT - Dönemin Hak-İş Genel Başkanı Uslu:

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, 28 Şubat sürecini birçok sendika ve meslek birliğinin desteklediğini hatırlatarak, "Hak-İş, yaşananları milli idareye müdahale olarak görüp dışarda kaldı. O dönem farklı çevrelerden 'Devlet bu işin içerisinde, dışarıda kalmayın' şeklinde çok sayıda telkin ve tehdide maruz kaldık, buna rağmen duruşumuzu değiştirmedik." ifadelerini kullandı.

28 Şubat sürecinde Hak-İş Genel Başkanlığı yapan Uslu, postmodern darbenin 24. yılında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uslu, 28 Şubat'ın Türk siyasi tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olduğunu, tüm dünyanın gözü önünde millet iradesine darbe vurulduğunu söyledi.

O sürece sendika, meslek birliği ve sivil toplum örgütlerinin de dahil olduğunu belirten Uslu, şöyle devam etti:

"Halkın oylarıyla seçilmiş bir iktidara karşı ordu başta olmak üzere belli çevrelerin müdahalesi söz konusuydu. Bazı sivil toplum kuruluşları temenna yarışına girdi. Birçok sendika ve meslek birliği 28 Şubat sürecine destek verirken, Hak-İş yaşananları milli idareye müdahale olarak görüp dışarda kaldı. O dönem farklı çevrelerden 'Devlet bu işin içerisinde, dışarda kalmayın' şeklinde çok sayıda telkin ve tehdide maruz kaldık. İlginç olan bu telkinlerin büyük kısmı da sol görüşlü insanlardan geldi. Demokrasiye inandığını varsaydığımız insanlardan geldi. Buna rağmen duruşumuzu değiştirmedik."

- "28 Şubat büyük tahribata neden oldu"

Uslu, 28 Şubat sürecinde en çok tehdit alan ve baskı gören kurumun Hak-İş olduğunu ifade ederek, "28 Şubat'ın ardından sendika, meslek birliği ve sivil toplum örgütlerinin olduğu çetenin içerisinde yer almadığı için Hak-İş'e bedel ödetilmek istendi. Genel başkan olarak bana randevu vermediler, konfederasyonumuza bağlı sendikaları kamu iş yerlerinden çıkarmak istediler." dedi.

Destekçi sendika, meslek birliği ve sivil toplum örgütlerinin bazı yöneticilerinin sonraki süreçte ödüllendirildiğine dikkati çeken Uslu, şunları kaydetti:

"O dönemde banka kurma izni alanlar, oğlunun fabrikalarına kredi alanlar, kamu kurumlarından arsa alanlar oldu. Bunların üzerine yeteri kadar gidilmedi. Bu hadiseler yeterince açıklığa kavuşturulmadı. Yine 28 Şubat sürecinin medya ayağı aydınlatılamadı. Netice itibarıyla 28 Şubat, Türkiye'de büyük tahribata neden oldu. Bu tahribatın etkisi siyasetten ekonomiye varıncaya kadar her alanda uzun yıllar hissedildi."

banner1
Yorumlar (0)