Ruanda'dan terörle mücadele eden Mozambik'e destek mesajı

30.04.2021, 12:40 Genel
Ruanda'dan terörle mücadele eden Mozambik'e destek mesajı

İSTANBUL (AA) - Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, terör örgütü Ensar'ul Sunna ile mücadele eden Mozambik'e desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Yerel basındaki habere göre, Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi, terör örgütü Ensar'ul Sunna ile mücadeleyi görüşmek amacıyla Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame ile bir araya geldi.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Kagame, "Ruanda olarak Cabo Delgado'daki teröre karşı Mozambik'e desteğe hazırız." dedi.

Kagame, Mozambik'e destek mesajı verip ülkenin egemenliğinin, Mozambikliler tarafından sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mozambik Devlet Başkanı Nyusi de Orta Afrika'da önemli bir role sahip Ruanda'nın deneyimlerini gözlemlediklerini kaydetti.

- Ensar'ul Sunna 4 yıldır saldırı düzenliyor

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkesi Mozambik'te Ensar'ul Sunna terör örgütünün sivillere yönelik saldırıları nedeniyle göç edenlerin sayısı 670 bini geçti.

Mozambik'te, doğal gaz ve değerli maden kaynaklarının bulunduğu Tanzanya sınırındaki Cabo Delgado'da, 4 yıl önce ortaya çıkan terör örgütü Ensar'ul Sunna'nın saldırılarında bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Söz konusu saldırıları düzenleyen ve terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen silahlı grup, yerel halk arasında "Eş-Şebab" olarak isimlendiriliyor.

banner79
Yorumlar (0)