Taksici, aracında unutulan ve içinde para bulunan çantayı sahibine teslim etti

11.04.2021, 11:14 Genel
Taksici, aracında unutulan ve içinde para bulunan çantayı sahibine teslim etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Havalimanı'nda bir taksici, aracında unutulan ve içinde yaklaşık 200 bin lira değerinde döviz bulunan çantayı sahibine ulaştırdı.

İstanbul Havalimanı'nda taksi şoförü olarak çalışan Levent Toraman, dün öğlen saatlerinde Kuveyt'ten İstanbul'a gelen bir iş adamını İstanbul Havalimanı'ndan Başakşehir'de bir otele bıraktı.

Havalimanına döndükten sonra aracını kontrol eden Toraman, arka koltukta bir çanta unutulduğunu gördü ve çantayı İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi yetkililerine verdi. Çantanın içinde Amerikan doları, Ürdün dinarı ve Türk lirası olduğunu fark eden yetkililer, iş adamının bırakıldığı oteli aradı.

Toraman, iş adamını kaldığı otelden İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifine getirdi. Kuveytli iş adamı Khalid Monahe, çantayı İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Çakır'dan teslim aldı.

- Taksiciyi 300 dolarla ödüllendirdi

Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolcusunu indirdikten sonra havalimanına geldiğinde aracında bir çanta bulduğunu ve çantayı görevlilere teslim ettiğini belirtti.

Görevlilerin çantanın içinde para olduğunu söylediğini dile getiren Toraman, "Telefonla ulaştık. Oteli aradık. Onlar da bizi arıyormuş. Onun öncesinde kooperatifimiz aradı ve yolcuya ulaştı. Daha önce böyle bir şey başıma gelmedi." dedi.

Kuveytli iş adamı Khalid Monahe de şoför Levent Toraman'a ve İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi yetkililerine teşekkür etti.

Otele ulaştıktan sonra çantasını unuttuğunu fark ettiğini anlatan Monahe, "Çantamın içindeki paraya, hiçbir şeye dokunmamışlar. Aradığımda hemen geldiler beni aldılar. Tekrar çok teşekkür ederim. İstanbul'a tatil için geldim, ziyaret için sık sık geliyorum. Çok mutluyum. Bu ülkeyi seviyorum. Paramın kaybolacağından korkmadım. Türkiye iyi bir ülke, vatandaşları iyi insanlar." diye konuştu.

Monahe, örnek davranışından dolayı Toraman'a 300 dolar vererek, kendisine teşekkür etti.


Yorumlar (0)