TRAFİKTE DEĞİŞEN HAYATLAR - Motokurye eşini trafik kazasında kaybetti, 3 çocuğuyla yaşama tutundu

- Alkollü olduğu belirlenen sürücünün arkadan çarptığı motosikletinden düşerek hayatını kaybeden Sinan Kartal'ın eşi Ayfer Kartal:- "Sürücüler trafikte biraz dikkatli olsun, alkol alıp direksiyona geçmesinler. Olan çocuklara oluyor"

07.05.2021, 11:08 Genel
TRAFİKTE DEĞİŞEN HAYATLAR - Motokurye eşini trafik kazasında kaybetti, 3 çocuğuyla yaşama tutundu

ANKARA (AA) - MUHAMMED NURİ ERDOĞAN - Ankara'daki trafik kazasında motokurye olarak çalışan eşini kaybeden Ayfer Kartal, iki yıldır 3 çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Bir lokantada motokurye olarak çalışan Sinan Kartal'a 2019 yılında Altındağ ilçesi Kazım Karabekir Caddesi'nde alkollü araç kullandığı belirlenen bir sürücü otomobiliyle arkadan çarptı.

Kazada ağır yaralanan Sinan Kartal, 8 gün yoğun bakımda kaldı ancak kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Sinan Kartal, geride acılı bir eş ile biri iki aylık 3 çocuk bıraktı.

Eşini trafik kazasında kaybettikten sonra bugün 14, 6 ve 2 yaşlarındaki üç çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Ayfer Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci AA muhabirine anlattı. Kartal, eşine çarpan kişinin daha önce de alkollü araç kullanıp trafik kazası yaptığı için cezaevine girdiğini ve kazanın yaşandığı gece cezaevinden haftalık izne çıktığını söyledi.

Eşinin kaza yaptığı haberini kayınbiraderinin ulaştırdığını anlatan Kartal, "Hastaneye koştuk, bize göstermediler. Yoğun bakımdaydı, 3-4 gün sonra kendine geldi. Her tarafında platin vardı, sırtında morluklar vardı. Biraz konuştu. Durumu iyiydi ama sonra birden kötüleşti." dedi.

Eşinin vefatıyla büyük travma yaşadığını ve 3 çocuğuna nasıl bakacağını düşünerek korkuya kapıldığını anlatan Kartal, ilk günlerde maddi olarak sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kartal, şöyle devam etti:

"Eşimin sigortasından yatırılan parayla ev aldık. Emekli maaşı bağlandı ve şu an onunla geçiniyoruz. Geride 3 çocuk kaldı. İnsanların trafikte dikkatli olmalarını istiyorum. Bana yaşatılanların sorumluluğunu kim alacak? Biraz dikkatli olsunlar, alkol alıp direksiyona geçmesinler. Olan çocuklara oluyor."

Tüm vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Kartal, kurallara uyulmadığı takdirde yine bir sürü canın kaybolacağını, çocukların yetim kalacağını belirtti.

Çocuklar da babalarını çok özlediklerini dile getirerek trafikteki tüm sürücülerin dikkatli araç kullanmalarını istedi.

banner1
Yorumlar (0)