Uğur Şen'in Fethullahçılara kurdurduğu HOKAV parçalanıyormu?

Türkiye'den Hollanda'daki Karamanlılar Vakfı (HOKAV) yöneten ve başkan tayin eden Uğur Şen, önümüzdeki günlerde bir oldu-bittiyle HOKAV'in başına Cemal Şimsek'i getirmesi, HOKAV'in parçalanacağı tartışılıyor.

11.01.2023, 09:45 Genel
Uğur Şen'in Fethullahçılara kurdurduğu HOKAV parçalanıyormu?

2014 yılında Karaman köy derneklerini birleştirmek amacıyla tartışmalı şahıs Uğur Şen tarafından Fetullah Gülen yapılanmasına yakınlığıyla bilinen, Hollanda Genç İş Adamları Federasyonu'nun (HOGİAF) bir dönem başkanlığını yürüten Mehmet Kabakyer adlı Fethullahçıyı geçici olarak HOKAV başkanlığına getirirken, bir diğer Fethullahçı Muzaffer Çetin adlı kişiyi federasyon tüzüğünü hazırlamak üzere, Uğur Şen tarafından yönetime getirilmişti. 

O dönem resmi başkan konumunda olan Mustafa Duyar adlı kişinin ise kendi döneminde de Fethullahçılardan vazgeçmediği Karamanlılar tarafından biliniyor.

Karamanlılar Vakfı'nın (HOKAV) yıllardır başkanlığını yapan ve Karamanlılar tarafından 'derin abi' olarak bilinen Uğur Şen, Fethullahçılara tüzüğünü hazırlattığı HOKAF'ın ilk resmi başkanı olan bir dönem Rotterdam MÜSİAD'ın başkanlığını yapan Mustafa Duyar, 2015 yılında kurduğu ilk resmi yönetimde Fetullah Gülen'e bağlı bu isimleri yönetime alarak 15 Temmuz 2016 Gülenciler tarafından gerçekleşen darbe gününe kadar birlikte çalışmayı sürdürdü. 

Öte yandan Uğur Şen'in 'üçüncü gözü ve uzun kollu' olarak bilinen Cemal Şimşek yeni başkan olma yolunda ilerlediği içeriden gelen bilgiler arasında.

Uğur Şen'in kararlı bir şekilde, Cemal Şimşek adlı kişiyi başkanlığa hazırlanmasını arkasında yatan olay ise Köy Derneklerinin tamamının tasfiye edeceği olduğu öğrenildi.

Ocak 2023 tarihinde yapılması beklenilen başkanlık seçiminden hemen sonra yapılan ilk iş Köy Derneklerinin federasyonun dışına atılacağı iddia ediliyor.
 

banner1
Yorumlar (1)
Mehmet 1 yıl önce
Bu bilgileri sağlayan kişi inşAllah Zekeriye Aslan değildir.