Ülkelerden peş peşe seyahat uyarıları: Türkiye'den yanıt geldi

Hollanda, İstanbul'daki konsolosluğunun geçici olarak halka kapatıldığını duyurdu. Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını güncelledi. Türkiye de ABD ve Avrupa ülkelerine giden Türk vatandaşları için seyahat uyarısında bulundu.

01.02.2023, 09:01 Genel
Ülkelerden peş peşe seyahat uyarıları: Türkiye'den yanıt geldi

Hollanda'dan flaş Türkiye kararı geldi.

Hollanda, İstanbul'da bulunan konsolosluğun geçici olarak kapatıldığı kararını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından da yapıldı.

Açıklamada "İsveç, Danimarka ve Hollanda'da sırasıyla Kuran'ın yakıldığı ve yırtıldığı gösteriler, Batı karşıtı duyguları canlandırabilir ve gösteri ile protestolara yol açabilir" denildi.

Açıklamada ayrıca "Başta İstanbul olmak üzere; Batılı hedeflere, diplomatik misyonlara ve ibadet yerlerine yönelik saldırı tehdidi de artmaktadır. Bu tehdit nedeniyle Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılmıştır. Başkonsolosluğun konsolosluk hizmetleri şu anda fiziksel olarak gerçekleşmemektedir. İşlemler Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliği tarafından dijital ve/veya fiziksel olarak devralınacaktır. Bununla birlikte, başkonsolosluğa e-posta yoluyla ulaşılabilir. Şu anda Dışişleri Bakanlığı'nın elinde bireysel olarak Hollandalı yolculara yönelik bir tehdit olduğuna dair herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Türkiye için seyahat tavsiyelerinin renk kodu sarı ve küçük bir kısmı için ise turuncu ve kırmızıdır" denildi.

İNGİLTERE DE UYARI YAPTI

Hollanda'nın yanı sıra İngiltere Dışişleri Bakanlığı da 29 Ocak'taki seyahat uyarısını tekrar güncelledi.

İngiliz vatandaşlarının 2022 yılında Türkiye'ye 3 milyon 330 binden fazla ziyaret gerçekleştirdiği ve çoğu ziyaretin sorunsuz geçtiğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşlarından artan terör riski nedeniyle dikkatli olmaları ve festival dönemleri de dahil olmak üzere yabancı uyrukluların rağbet ettiği kalabalık yerlerde tetikte olunması gerektiği belirtildi.

ABD DE SEYAHAT UYARISINI GÜNCELLEDİ

ABD'nin Türkiye'deki büyükelçilikleri de 27 Ocak 2023 tarihli güvenlik uyarısını güncelledi.

Açıklamada "ABD hükümeti vatandaşlarını özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal Caddesi bölgeleri olmak üzere; teröristlerin İstanbul'daki kiliselere, sinagoglara, diplomatik bölgelere ve Batılıların sıkça gittiği diğer yerlere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı uyarmaktadır" denildi.

TÜRKİYE DE AVRUPA'YA KARŞI UYARIDA BULUNMUŞTU

Batılı ülkelerin terör riski uyarısı yayınlayarak vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durma ve dikkatli olma çağrısına Türkiye'den yanıt gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşların ülke genelinde yaşanan şiddet olaylarından dolayı tedbirli olması istenmişti. Bakanlık ayrıca bir uyarı da Avrupa ülkeleri için yayınlamıştı.

Yorumlar (0)