TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ'dan 103 emekli amiralin açıklamasına tepki:

- "Bu bildiri yok hükmündedir ve ayaklarımızın altındadır"

04.04.2021, 12:53 Politika
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bozdağ'dan 103 emekli amiralin açıklamasına tepki:

TBMM (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 103 emekli amiralin açıklamasını, "Bu bildiri yok hükmündedir ve ayaklarımızın altındadır." diye değerlendirdi.

Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı emekli amirallerin, hadlerini aştıklarını, kendilerini bir şey sandıklarını ve eski Türkiye özlemiyle iktidara ve halka ayar verme cüretinde bulunduklarını belirtti.

"Türkiye, eski Türkiye değildir. Belli ki emekli amirallerin bazısı bu hakikati hala öğrenememiş ama onlar da öğrenecekler." ifadesini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye’de Montrö Andlaşması'nı tartışmaya açan ya da mavi vatandan taviz veren yoktur. Aksine bugün Karadeniz’de doğal gaz bulan, Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin menfaatleri için dünyayı karşısına alan bir iktidar ve Türkiye vardır.

Bu bildiri yok hükmündedir ve ayaklarımızın altındadır. Türkiye’de, ABD ve AB’nin menfaatini Türkiye’nin menfaati zanneden şahsiyetsiz eziklerin devri çoktan kapanmıştır. Türkiye ve Türk halkı, eski Türkiye özlemiyle bildiriye imza atan güruha haddini bildirmeye muktedirdir."

- Açıklamada neler vardı?

Bir internet sitesinde 103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve hazırlayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan açıklamada, Montrö Sözleşmesi’nin tartışma konusu yapılmasına neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, basında ve sosyal medyada yer alan "kabul edilemez" nitelikteki bazı görüntülerin üzüntü kaynağı olduğu ifade edilerek, "TSK ve Deniz Kuvvetleri’ni Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabaları" kınanmıştı.

Açıklamada, "Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir." ifadeleri yer almıştı.

Yorumlar (0)