TBMM'nin açılışının 101. yılı

- MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay:- "Meclisimiz bugün de darbe ve vesayet heveslilerine, yabancılardan himaye ve iktidar dilenenlere karşı tedbirli olmak zorundadır"- "Bunlar hala en şeytani kılıkta, süslü maskelerle, bazen de gece yarısı bildirileriyle kendini gösterebilmektedir. Bu zihniyettekilere hatırlatırız ki; devlet ve millet uyumaz, emekliye de ayrılmaz"

23.04.2021, 15:44 Politika
TBMM'nin açılışının 101. yılı

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'nin, bugün de darbe ve vesayet heveslilerine, yabancılardan himaye ve iktidar dilenenlere karşı tedbirli olması gerektiğini belirterek, "Bunlar hala en şeytani kılıkta, süslü maskelerle, bazen de gece yarısı bildirileriyle kendini gösterebilmektedir. Bu zihniyettekilere hatırlatırız ki; devlet ve millet uyumaz, emekliye de ayrılmaz." dedi.

Akçay, Meclisin açılışının 101. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

TBMM'nin 101 yıl önce memleketin dört bir yanından gelen kahramanların dualarıyla, azim ve iradesiyle açıldığını anımsatan Akçay, bu yüce Meclisin, İstiklal Savaşı'nı yönettiğini, teslimiyet belgelerini yırtıp atan irade olduğunu belirtti.

Akçay, "23 Nisan, Ergenekon’dan çıkıştır; Türk milletinin tam bağımsız ve medeni şekilde, birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesidir; etnik köken, dil, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın milli devlet ülküsünde birleştiğimiz gündür. 23 Nisan, millet iradesinin devlet idaresine dönüştüğü gündür; Cumhuriyete giden yolun kilometre taşıdır; Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği ve dünyada tüm çocuklara armağan edilen ilk tek bayramdır." dedi.

Büyük Millet Meclisinin, bir taraftan işgalcilerle diğer taraftan ülkeyi kasıp kavuran verem, sıtma ve tifüs gibi salgın hastalıklarla da mücadele ettiğini anımsatan Akçay, "Tıpkı bugün Kovid-19 salgınında olduğu gibi devlet-millet el ele topyekun bir mücadele verilmiştir." diye konuştu.

- "Darbeci ve vesayetçi zihniyet henüz yok olmamıştır"

TBMM'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin hafızası olduğuna işaret eden Akçay, "Ülkemizin geleceği burada inşa edilmiş, kalkınma hamleleri bu çatı altında biçimlenmiş; demokrasi ve siyasi hayatımız bu sıralarda olgunlaşmıştır. Fakat milli irade son 60 yılda çeşitli darbe ve vesayet girişimlerine de maruz kalmıştır. 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü hainler bu yüce çatıyı alçakça bombalamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, 101 yıl önce Polatlı’dan gelen top seslerine rağmen millet için çalışmaktan geri durmayan Meclisin, 15 Temmuz gecesi emperyal uşaklara hak ettikleri dersi verdiğini ve yeniden gazi unvanı aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ancak ve maalesef, darbeci ve vesayetçi zihniyet henüz yok olmamıştır. Meclisimiz bugün de darbe ve vesayet heveslilerine, yabancılardan himaye ve iktidar dilenenlere karşı tedbirli olmak zorundadır. Bunlar hala en şeytani kılıkta, süslü maskelerle, bazen de gece yarısı bildirileriyle kendini gösterebilmektedir. Bu zihniyettekilere hatırlatırız ki devlet ve millet uyumaz, emekliye de ayrılmaz.

TBMM'nin kuruluş felsefesine bağlı olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin vizyonuyla yasama faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu sistemle; Gazi Meclisimiz 101 yıllık tarihinde yüzde 95 gibi önemli bir oranla yüksek temsiliyete kavuşmuştur. 12 parti, 5 grup ve 10 bağımsız milletvekiliyle çoğulculuğa, temsilde adalete ve sandalye dağılımları itibarıyla uzlaşmacı bir yapıya sahiptir. Meclisimiz, kuvvetler ayrılığına sahip; güçlü, fonksiyonel ve daha demokratik bir yapıya kavuşmuştur. Diğer yandan, yürütmede yüzde 50’den fazla yüksek bir temsiliyet, milli iradenin güçlü bir şekilde tahkim edilmesini sağlamıştır. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kayıp yıllarını telafi etmektedir. Kör dövüşleriyle, demagojilerle, müzmin ve bağnaz muhalefet anlayışıyla her şeye karşı çıkarak kaybedecek vaktimiz yoktur."

banner79
Yorumlar (0)