Korona Virüs Hollanda da Hükümeti Kurdurmadı

Pandeminin etkisinin devam etmesi siyasi sosyal her durumu etkilemeye devam ediyor. İşte detaylar..

26.04.2021, 17:05 Sağlık
Korona Virüs Hollanda da Hükümeti Kurdurmadı

Hollanda kurulacak olan yeni hükümetin heyecanı ile uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyordu. Hükümet kurulum aşamaları da başlamıştı ancak pandemi buna müsaade etmedi. Geçtiğimiz ayda yapılan seçimin ardından koalisyon hükümeti kurulmasına karar veren Hollanda vatandaşları kurulacak olan yeni hükümeti bekliyordu. Yapılacak olan kritik işler, devlete ve en nihayetinde hükümete dayana işler hükümet kurulamadığı için sıkıntıya girdi. Eski İçişleri Bakanının kovid olması neticesinde taraflar arasında kurulması beklenen köprü ve müzakere süreci de askıya alınmış oldu.


 

Geçici hükümetin İçişleri Bakanı Kajsa Ollogren sosyal medya hesaplarında kovid 19’a yakalandığını açıkladı. Açıklamanın ardından herkesten gelen geçmiş olsun mesajları seçim sonrası oluşan gergin havayı dağıttı. Akıllarda oluşan soru ise belli. Ollogren olmadan müzakereler nasıl ve ne şekilde ilerleyecek?

Müzakereler Askıda

Bu konu hakkında netlik kazanılmış değil. Bu bağlamda partiler arasında anlaşmalar olabileceği gibi farklı bir birimin bu işi yürütmesi de söz konusu olabilir. Kajsa Ollogren’nin görevi oldukça kritikti. Kazanan tarafların temsilcileriyle tek tek görüşen Ollogren arada bir köprü görevi görüyordu.


 

Meselenin bir diğer boyutu ise Ollegren’in görüştüğü isimlerin 5 gün içinde kovid testi olması gerekiyor. Olası bir bulaş, yakın temas veya kovid olma ihtimali Hollandalı siyasileri de geriyor. Hollanda Ollegren’in kovid olmasının yanı sıra Ollegren’in müzakere görüşmelerini dışarıya sızdırdığına dair haberle de sarsıldı.


 

Gizli kalması gereken karar ve hamlelerin ifşa olması ilerdeki siyasi hareketlere gölge düşüreceğe benziyor. Durumun ne olacağını diğer aşamalar gösterecek.

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABERİ

Yorumlar (0)