Tuzlaspor-Yılport Samsunspor maçının ardından

- Tuzlaspor Teknik Direktörü Suat Kaya:"Maçın ilk 45 dakikası savunarak, zaman zaman da pozisyonlar bularak, hesapladığımız gibi geçti. Ta ki ikinci yarı golü yediğimiz pozisyona kadar"- Yılport Samsunspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Geylani:- "Biz burada bu sezonun en kritik galibiyetini aldık. Bunlar olunca işler biraz farklı noktaya gitti. Biz buna inanıyorduk ve işe hakimdik"

03.04.2021, 17:47 Spor
Tuzlaspor-Yılport Samsunspor maçının ardından

İSTANBUL (AA) - TFF 1. Lig'in 28. haftasında konuk ettiği Yılport Samsunspor'a 2-0 yenilen Tuzlaspor'da teknik direktör Suat Kaya, bu mağlubiyete rağmen takımı play-off'a taşımak için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Sancaktepe 15 Temmuz Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaya, "Maçın ilk 45 dakikası savunarak, zaman zaman da pozisyonlar bularak, hesapladığımız gibi geçti. Ta ki ikinci yarı golü yediğimiz pozisyona kadar." dedi.

Hakemin verdiği kararlara da tepki gösteren Kaya, "Bizim için alakasız bir penaltı kararı ve Samsun'un öne geçmesi var. Golden sonra 19 dakika Samsun'u hiç kimse bu kadar sahasına kapatmamıştır. 89'da Muhammed'in kafa vuruşu ve bu pozisyondan üç dakika önce direkten topumuz var. Pozisyonlar yaşadık. Penaltımızın verilmemesi herkesin canını acıttı. Eğer o penaltıysa, bu ondan daha katmerli penaltı. Herkes gördü. Maçtan sonra hakem yanına çağırdı. Durumu izah ederken ben kendisine anlattım. Daha sonra bana 'Bu şekilde konuşursak federasyonun emri var kırmızı kart göstermek zorundayım' dedi. Ben de 'Beni sen çağırdın, anlattım. Kırmızı kart göstereceksen, kendine göster' dedim. Sonuç olarak, herkesin saygı duyması gereken takımı 20 dakikada hapsettik golü yedikten sonra. Bundan sonraki haftalara bakacağız. Çalışacağız çabalayacağız." şeklinde konuştu.

Tuzlaspor'un play-off şansı hakkındaki soruyu da yanıtlayan Kaya, "Ben takımın tepkisinden memnunum. Zamanı geldiğini oyuncular da hissedecek. Biz 1 hafta boyunca oyun formatı ile ilgili kısa süre çalıştık. Şimdi vaktimiz var. Play-off'a Tuzlaspor girmeli. Buralar bu takımın yeri değil. İnşallah takımı oraya taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.


- Geylani: "Biz burada bu sezonun en kritik galibiyetini aldık"


Yılport Samsunspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Geylani, sezonun en kritik galibiyetini aldıklarını söyledi.

Geylani, Tuzlaspor deplasmanına galibiyete inanarak geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Biz burada bu sezon en kritik galibiyeti aldık. Ligde 23 maçlık seride 2 mağlubiyet vardı ardından da son 4 maçta 2 mağlubiyet. Bunlar olunca işler biraz farklı noktaya gitti. Biz buna inanıyorduk ve işe hakimdik. Bu oyuncu gurubuyla bu işin içinden çıkacağımıza inanıyorduk. Oyun gücünün elimizde olduğunu maçın başlamasından 10 dakika sonra rakibe hissettirdik. İlk yarı çok pozisyonumuz var. Direkten dönen toplarımız var. İlk yarı oyun gücümüzü rakibe fazlasıyla hissettirdik. İkinci yarı da hakim olan taraf bizdik. 1-0'a getirdik oyunu. Sonra 10 kişi kaldık. Son zamanlarda çok maçta eksik kaldık. Bu olayı değiştirmemiz lazım. 10 kişi kaldıktan sonra rakibe pozisyon verdik. Onların da direkten dönen topları var. Bu gibi oyunlarda, bu tip zeminlerde rakibe oyunu hissettiriyorsan, 2-0'ı daha önce bulacaksın. Hücum savunma prensiplerini doğru kurarak kazanmayı bildik. Bu oyuncular bizi buraya kadar getirdi. İnşallah bu işin sonuna da görürüz."

Gökhan Geylani, son 3 maçta 5 kırmızı kart görmeleriyle ilgili olarak ise, "İçerdeki oyuncular çok şampiyonluklar yaşamış, öz güvenli oyuncular. Evet gördüğümüz bir-iki kartta bizim hatalarımız oldu. Ama olmayanlar da oldu. Biz bunu böyle olmaması, 11 kişi ile mücadeleyi tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Oyuncu gurubu daha çok dikkat edecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)