İşte İsveç ve Hollanda'nın gerçek yüzü! Korkunç boyutlara ulaştı!

Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla gündeme gelen İsveç ve Hollanda'da, İslam düşmanlığı korkunç boyutlara ulaştı. 2 Avrupa ülkesinde yaşanan İnsan hakları ihlali ve ayrımcılık istatistiklere yansıdı.

25.01.2023, 18:33 Genel
İşte İsveç ve Hollanda'nın gerçek yüzü! Korkunç boyutlara ulaştı!

İnsan hakları ihlalleri ve ayrımcılığın tırmanışa geçtiği Avrupa'da İslam düşmanlığı gün geçtikçe korkunç bir hale geldi.

İlk olarak İsveç polisinin koruması altında Danimarkalı İslam düşmanı aşırı sağcı Stram Kurs Partisi lideri Rasmus Paludan, Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e alçakça bir saldırı düzenleyerek yaktı. Ardından Pegida hareketinin Hollanda'daki lideri Edwin Wagensveld, polis korumasında Kur'an-ı Kerim’i yırttı.

Alçak saldırılarla ilgili Hollanda hükümeti sessizliğe bürünürken İsveç hükümeti ise ‘ifade özgürlüğü’ kılıfıyla bu hakaretleri meşrulaştırmaya çalıştı.

İSVEÇ VE HOLLANDA’DAKİ İSLAM DÜŞMANLIĞI

Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak saldırıların peş peşe gelmesi İsveç ve Hollanda’daki İslam düşmanlığını bir kez daha gündeme getirdi. İki Avrupa ülkesindeki insan hakları ihlalleri ve ayrımcılık, gün geçtikçe artarak devam ediyor. 

İSVEÇ’TE 4 YILDA BİNE YAKIN SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, İsveç’te camilere ve Müslümanlara yönelik 4 yılda korkunç sayıda eylem gerçekleştirildi. İskandinav ülkesinde 2017-2021 yılları arasında İslam düşmanı 996 eylemin kayıtlara geçti.

SAĞLIK VE EĞİTİM ALANINDA MÜSLÜMANLAR DIŞLANIYOR

İsveç’te yaşayan Müslümanların sağlık ile eğitim alanlarında yüzde 20 ile ciddi anlamda ayrımcılığa maruz kaldığı istatistiklere yansıdı.

HOLLANDA'DA AYRIMCILIK KORKUNÇ BOYUTLARDA

Hollanda'daki insan hakları ihlali ve ayrımcılık İsveç'ten farklı değil.

Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre, dini inançları nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan insanların yüzde 76 oranında olduğu tespit edildi.

İNANCI GEREĞİ BAŞÖRTÜSÜ TAKMAK YAŞAMAK SUÇ!

Başörtülü kadınların ise yüzde 50'si dini inançlarını yaşamaları nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldığı ve insan haklarının ihlal edildiği belirlendi. 

İSVEÇ BAŞBAKANI GÖREVE GELMEDEN ÖNCE MÜSLÜMANLARI HEDEF ALDI

Şu anda İsveç Başbakanı olarak görev yapan Moderaterna (Ilımlılar) Partisi lideri Ulf Kristersson, 2020 yılının Kasım ayında yaptığı açıklamada Müslümanları hedef aldı.

Dagens Nyheter’deki habere göre; İslam’ın Avrupa ve İsveç’te büyüyen bir tehdit olduğunu söyleyen Kristersson, “İslamcılar herkesin din özgürlüğünü tehdit ediyor.” diye konuştu. “Siyasi” olarak tanımladığı İslam’ın durdurulması gerektiğini söyleyen Kristersson, “İsveç'te din özgürlüğü, hem kişinin kendi dinine hem de tüm dinlere göre geçerlidir. Ve burada hangi dinden olursa olsun inananlar yan yana yaşıyor. İslamcılar herkesin din özgürlüğünü tehdit ediyor ve İslamcıların ilerlemesinden etkilenenler genellikle İsveç'teki diğer Müslümanlar oluyor. İslamcılar durdurulmalı” ifadelerinde bulundu.

İSVEÇLİ PARTİ LİDERİNDEN MÜSLÜMANLARA ‘ATEŞ AÇMA’ ÇAĞRISI

İsveç’te provokatör Rasmus Paludan’ın ülkenin çeşitli yerlerinde daha önce de yaptığı Kuran yakma provokasyonlarına karşı Müslümanların tepki protestolarında bulunmasına İsveçli parti başkanından skandal bir çağrı yapıldı.

Müslümanların Paludan’a gösterdiği tepkinin ardından ardından 22 Nisan 2022’de İsveç Radyosu Ekot’a açıklamalarda bulunan Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Ebba Busch, polise “radikal İslamcı” olarak tabir ettiği Müslümanlar için “ateş açma" çağrısı yaptı.

Provokatif ifadeler kullanan Ebba Busch, “Bu düzeni sürdürmeye, şiddet tekeline sahip olmaya kararlı olanlara karşı, İsveç polisi sorumludur. O halde sorulması gereken soru şudur: Neden keskin bir şekilde isyancılar vurulmuyor” diye konuştu.

CAMİNİN KAPISINA TAHRİP EDİLMİŞ KUR’AN ASILDI

3 Aralık günü Stockholm Camii'ne İslam düşmanı bir saldırı yapıldı. Daha önce defalarca sprey boyalarla gamalı haç çizilen ve nefret içeren yazılar yazılan camiye,  son olarak da tahrip edilmiş Kur'an-ı Kerim bırakıldı.

Stockholm Camii'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tahrip edilmiş Kur'an-ı Kerim'in, caminin kapısının yanındaki bahçe demirlerine zincirlerle bağlanarak Müslümanların aşağılandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, Müslümanların sürekli tehdit edildiği kaydedildi.

AYNI CAMİYE ÇOK SAYIDA SALDIRI

Daha önce birçok kez duvarlarına ve kapılarına ‘gamalı haç’ çizilen ve çeşitli zararlar verilen Stockholm Camii'ne bugüne kadar çok sayıda saldırı gerçekleştirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, 2017'de Stockholm Camisi'ne 22 ırkçı saldırı düzenlendi. 2018'in sadece ilk üç ayında, 23 kez alçak saldırıların hedefi oldu.

CAMİ KAPISINA HAÇ BIRAKTILAR

Aralık 2017’de aynı cami yine saldırıya uğrayarak kapısına demirden haç bırakıldı.

Saldırı sonrası cami cemaati tarafından yapılan açıklamalarda, Kur’an’a yapılan saldırıları ‘ifade özgürlüğü’ olarak gören İsveç devletinin menfur saldırılara karşı herhangi bir işlem yapmadığı belirtildi.

TAŞLI SALDIRILARA İSVEÇ POLİSİ’NDEN SKANDAL CEVAP

7 Eylül 2009 yılında Stockholm'ün Handen bölgesindeki Handen Camii, sahur saatlerinde yapılan saldırılarda büyük zarar görür. Daha önce de benzer saldırılara maruz kalan camiye gece boyunca taşlı saldırılar düzenlendi.

Cami görevlisi Orhan Yılmaz’ın saldırıları, ihbar etmesine rağmen İsveç polisi gelmedi.

Saldırının ardından İsveç polisini aradıklarını ifade eden Yılmaz, polisin kendilerine, "Ancak sabaha doğru gelip bakabiliriz." dediğini aktardı. Sahura kalktıklarında yine büyük bir gürültü duyduklarını ifade eden Orhan Yılmaz, bu kez başka bir camın yine taşla kırıldığını aktardı. Yılmaz, "Tabii ki bunun üzerine yeniden polisi aradım, yine bana ancak sabah gelebileceklerini söylediler. Polisler ancak öğlen 12 gibi gelebildiler." diye ekledi.

Orhan Yılmaz, bundan yaklaşık 6 ay önce de camiye benzer bir saldırının düzenlendiğini ve polisin tahkikatlarından şimdiye kadar hiçbir sonuç çıkmadığının altını çizdi.

‘GAMALI HAÇ’ SALDIRILARI BİTMEK BİLMİYOR

İsveç’teki birçok cami, İslam düşmanı saldırılardan nasibini aldı. İsveç’te bulunan çok sayıda camiye sayısız saldırılar düzenlenirken bu eylemlerde ‘gamalı haç’ çizilerek Müslümanlar tehdit edildi.

BAŞÖRTÜLÜ KADINA SALDIRI

Meet a Stockholm gazetesinin 2 Kasım 2022 tarihli haberine göre, saldırgan şahıs, başörtülü Müslüman bir kadına İsveç'te başörtüsü takmaması gerektiğini söyleyerek saldırdı.

Tesettürlü kadının saldırı sonrası baş ve boyun bölgesinden yaralandığı belirtilirken, saldırganın ise olay yerinden hızla uzaklaştığı kaydedildi.

HOLLANDA DA FARKLI DEĞİL! KUR’AN’A HAKARETE CEZA YOK

İslam düşmanlığında Hollanda da İsveç’ten farklı değil. Dün Kur’an yırtan Pegida üyesi Edwin Wagensveld, geçen yıl 23 Ekim ve 20 Kasım tarihlerinde Lahey’deki parlamento binası önünde Kur’an yakma girişimi nedeniyle gözaltına alındı. Ayrıca Wagensveld, 22 Ekim’de de Rotterdam’da Müslümanlara hakaretler etmesi nedeniyle gözaltına alındı.  Ancak Müslümanların kutsalına hakaretler eden Pegida lideri, savcılığın yargılanmasına gerek olmadığı yönündeki kararı sonrası serbest bırakıldı.

KESİK BAŞLI CANSIZ MANKENLE MÜSLÜMANLARA TEHDİT

2018 yılının Ocak ayında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzey bölgesindeki Müslümanların en büyük ibadet merkezi Emir Camii’nin önüne bırakılan kesik başlı cansız manken ve bırakılan bir notla Müslümanlar tehdit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘diktatör’ diyerek hedef alındığı mesajda, "Vahşi İslam algısı işte böyle kafa kesme zihniyetiyle bağdaşıyor. İslam bir an önce durdurulmalı. Diktatör Erdoğan'a bağlı olan Diyanet'e ait bir cami istemiyoruz" denildi.

"MÜSLÜMANLAR DİRİ DİRİ YAKILMALIDIR" TEHDİDİ

Nisan 2021'de Hollanda'da son 6 yılda 3 defa saldırıya uğrayan Almere kentindeki Ömer İbn El Hattab Camii'ne, "Müslümanlar suçludur ve diri diri yakılmalıdır. Bütün camiler yakılmalıdır. Tüm Faslılar ve Türkler ülkeyi terk etmelidir yoksa Auschwitz'deki Yahudiler gibi gazla boğulacaktır. Yaşasın Zafer (Sieg Heil). Adolf Hitler hala yaşıyor." yazılı bir tehdit mektubu gönderildi.

BÜTÜN CAMİLERE PEYGAMBERİMİZ'E HAKARET İÇERİKLİ KARİKATÜRLER GÖNDERDİLER

Tehdit mektuplarının Ömer İbn El Hattab Camii'ne gönderilmesinden birkaç hafta önce ise birçok camiye "Toplumumuzda kendini acındıranlara Paskalya hediyesidir" yazılı çocuk bezi ile Kur’an-ı Kerim’in parçalanmış sayfalarını ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) hakaret içeren karikatürler de gönderildi.

Hollanda mahkemesi bu eylemlerin ve tehditlerin suç olmadığına karar verdi. 

CAMİYİ ATEŞE VERDİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Hollanda'nın Eindhoven şehri yakınlarındaki Veldhoven'de sabah saatlerinde bir cami kundaklandı.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, Veldhoven'de müdahale edilen yangının bir saatte kontrol altına alındığı bildirildi.

Caminin büyük hasar gördüğü aktarıldı.

HOLLANDA'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Utrecht Belediyesi bir ilke imza atmış, şehirde görev yapan Sivil Kontrol memurlarının (BOA) görev saatleri içinde başörtüsü kullanmasına onay vermişti.

Aralık 2021'de Hollanda'da İslam düşmanı aşırı sağcı Geert Wilders’in lideri olduğu Özgürlük Partisi’nin (PVV), Temsilciler Meclisi’ne sunduğu “Polislerde olduğu gibi BOA’larda da başörtüsü yasaklansın” önergesi çoğunluk oylarıyla kabul edildi. Bu oylama sonucunda BOA'da görev yapan Müslüman kadınların başörtüsü takması yasaklanmış oldu. 

banner79
Yorumlar (0)