20 yaşındaki Türk genci Emre C. , Almanya'da gündem oldu: 6 ayda zimmetine 5,7 milyon euro geçirdi!

Almanya'nın gündemi şu sıralar 20 yaşındaki Türk genci Emre ile çalkalanıyor. 6 ayda zimmetine 5,7 milyon euro geçirerek, Hollywood filmlerini aratmayacak bir dolandırıcılık hikayesi ile ülke gündemini sarsan Emre C. hakim karşısına çıkarıldı.

01.06.2022, 21:16 Haberler
20 yaşındaki Türk genci Emre C. , Almanya'da gündem oldu: 6 ayda zimmetine 5,7 milyon euro geçirdi!

Böyle dolandırıcılık görülmedi. 20 yaşındaki Türk genci 6 ayda milyoner oldu. Almanya, 6 ay içerisinde zimmetine 5.7 milyon euro (100 milyon TL) para geçiren 20 yaşındaki Türk genci Emre'yi konuşuyor. 

20 YAŞINDAKİ TÜRK GENCİ ALMANYA'DA MANŞETLERDE!

Almanya'da 20 yaşındaki Türk genci manşetlerde yer aldı. Alman basınında yer alan habere göre, geçtiğimiz pandemi döneminde test merkezi sahibi gibi davranan Türk genci Emre C., filmleri aratmayacak bir dolandırıcılık hikayesine imza attı ve kısa süre içerisinde 5.7 milyon euro zimmetine para geçirdi. Stajyer olarak ayda 800 euro maaşla çalışan Türk gencinin hesabına bir anda yüklü miktarda para gelince durum banka personeli tarafından polise ihbar edildi.Olayın farkedilmesinin üzerine Emre C. tutuklanarak hakim karşısına çıkartıldı. 

De Bild gazetesi Emre haberini, ''Üçüncü Corona dolandırıcılığı-5,7 milyon! Emre altı ayda nasıl milyoner oldu?'' başlığıyla verdi. De Welt gazetesi ise, 20 yaşındaki genç korona test merkezi sahibi olduğu iddiasıyla 5,7 milyon euro aldı başlığıyla manşete verdi. Verilen haberlerde 20 yaşındaki Emre'nin dolandırıcılık hikayesinin ayrıntıları anlatıldı.Freiburg’da yaşayan Emre’nin, test merkezinde yapıldığı belirtilen corona testleri için kestiği faturaları Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği’ne göndererek, ödenmesini sağladığı belirtiliyor. 

SAVUNMASI DİKKAT ÇEKTİ 

Hakim karşısına çıkarak ifade veren Türk genci Emre C., bu fikrin ilk olarak en çok gittiği barda aklına geldiğini söyledi. Almanya basınında yer alan haberlere göre,  Emre savunmasında şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak Almanya’nın Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği’ne (KVBW) kayıt oldum. Bu, bir iki dakikamı aldı. Burada sadece testleri yaptığımı onaylamam gerekiyordu. Bende binlerce kişinin testini onayladım ve devlete gönderilmesini sağladım.”  Bunun yanı sıra Türk genci verdiği ifadesinde, “sadece Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği'ni kandırmanın ne kadar kolay olduğunu göstermek istediğini” söyledi.

5, 7 MİLYON EUROLUK DOLANDIRICILIK!

Mahkeme, Emre’nin Mart ve Haziran 2021 tarihleri arasında toplamda 492 bin test faturaladığını ve bu sahte işlemler sayesinde 5.7 milyon euro kazandığını tespit etti. Para, Emre'nin hesabına Eylül ayında geçmiş. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, Emre’ye yetişkinlere yönelik ceza kanununun uygulanmasına karar verirken, mahkeme sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Emre’nin dolandırıcılık suçundan suçlu bulunduğu açıklandı. Emre'ye bir yıllık denetimli serbestlik verildi ve buna ek olarak 1500 euro bir hayır kurumuna bağışlanmak üzere para cezasına çarptırıldığını aktardı. Emre ayrıca prosedürün masraflarını ödemek zorunda kalacak. 

Yorumlar (0)