Cüneyt Mengü hayatını kaybetti; Cüneyt Mengü kimdir

Irak Türkmen kökenli araştırmacı-yazar ve Mercan Turizmin kurucusu Cüneyt Mengü, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

05.06.2023, 15:52 Haberler
Cüneyt Mengü hayatını kaybetti; Cüneyt Mengü kimdir

Cüneyt Mengü’nün cenazesi 6 Haziran Salı günü Şişli Cami’nde kılınacak ikindi namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

EsrefKerkuklu.com olarak Cüneyt Mengü’ye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Cüneyt Mengü Kimdir?

1946 yılında Irak'ın Kerkük şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Bağdat'ta Ticaret ve İktisat Fakültesi ile Siyasi Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Bunun yanında Ankara Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde iş idaresi alanında yüksek lisans eğitimi gördü. 1985-1992'de Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin başkanlık görevini yürüttü. Ayrıca Irak Türkmen Cephesi'nin kurucusu olan Mengü, NC üyesi olarak New York Konferansı'nda konuşmalar yaptı. 2003 senesinde Türkmen temsilcisi sıfatıyla Davos Ekonomik Forum’una katıldı, Saddam Hüseyin yönetiminin devrilmesinin ardından da Kerkük'te Türkmen Meclisi'ni kurdu. 2003 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen 3. Türkmen Genel Kurulu’na başkanlık yaptı. 

Al-Mustansiriyya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi işletme bölümünde yüksek lisansını bitirdi. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Orta Doğu Turizm Pazarı’nın Türkiye Açısından Analizi” başlıklı teziyle doktor unvanını aldı. Evli ve bir çocuk babası olan Mengü, 1980 – 1985 yılları arasında özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yaptı. 1985 yılında Mercan Turizmi kurarak turizm sektörüne girdi. Ortadoğu Pazarından en fazla turist getiren seyahat acentası olan Mercan Turizmin sahibi ve CEO’su Mengü aynı zamanda Ortadoğu pazarında aktif olarak çalışan acentaların oluşturduğu Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneğinin (ODDER) başkanı olarak da görev yapıyordu. Sahibi olduğu Mercan Turizm, Kültür ve Turizm Bakanlığı, STK ve turizm sektör temsilcilerinden birçok başarı ödülleri aldı.

EsrefKerkuklu.com / Özel

Yorumlar (1)
Attila Abbas Kalandar 11 ay önce
Ruhu şad olsun mekan cennet olsun