ABD, Türkiye'de desteklediği basın kuruluşlarının listesini yayımladı; yüz binlerce dolar destek vermiş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Chrest Foundation Vakfı, Türkiye'de maddi destek verdiği medya kuruluşlarının listesini paylaştı. 

22.07.2021, 00:06 Haberler
ABD, Türkiye'de desteklediği basın kuruluşlarının listesini yayımladı; yüz binlerce dolar destek vermiş

ABD merkezli kuruluş, toplamda yüz binlerce Dolar destek verdiği ortaya çıktı. En çok desteği Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope’ın yanısıra şu kuruluşlar yer aldı; 140Journos, Bağımsız Gazetecilik Platformu P24 ve Serbesiyet 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Irving kentinde bulunan Chrest Foundation Vakfı, internet sitesinden yüz binlerce Dolarlık fonladığı kuruluşların listesini yayımladı. 

İşte paylaşılan o liste:


Listede Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok medya kuruluşu yer alıyor. ABD’lı vakfın on binlerce Dolarlık  fon sağladığı kurumlar arasında Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope, 140Journos, Bağımsız Gazetecilik Platformu P24, Mezopotamya Vakfı, Anadolu Kültür Derneği, Hrant Dink Vakfı, Filmmor Kadın Kooperatifi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Serbestiyet, Hafıza Merkezi, Sivil Sayfalar, Sabancı Üniversitesi, Mekanda Adalet Derneği, Ekonomi ve Dış Politikalar Merkezi, (EDAM) TESEV, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, (TAPV) Yurttaşlık Derneği ve Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) listede yer alıyor.

Ulusal Kanal'ın web sitesinde yer alan habere göre, ABD tarafından fonlanan kuruluşların başında Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope bulunuyor. Medyascope’un 2016’dan 2020 yılına kadar aldığı toplam para 476 bin 720 doları buluyor.

Vakfın yayımladığı bilgilere göre kuruluşların hibe alma gerekçeleri dikkat çekiyor. Vakıf internet sitesinde Medyascope için “Tarafsız, ana akım haber yapımcılığı ve yayıncılığı” nedeniyle “destek” verildiği yazıyor. Serbestiyet internet sitesi için “Partizan olmayan habercilik yapılması” gerekçesi ile 50 bin dolar hibe verilmiş.

banner1
Yorumlar (0)