Ali ve Hüseyin Torunlar kardeş davasının ilk duruşması gerçekleşti!

Hollanda'da 30 Mart tarihinde, tabancayla vurularak öldürülen Ali ve Hüseyin Torunlar kardeşlerin davasının ilk duruşması gerçekleştirildi. Her iki tarafın avukatlarının dinlenmesinin ardından dava 1 Eylül tarihine ertelendi.

07.07.2022, 23:03 Haberler
Ali ve Hüseyin Torunlar kardeş davasının ilk duruşması gerçekleşti!

Hollanda’nın Zwolle kentinde, 30 Mart tarihinde, McDonald’s adlı snackbarda Hüseyin (62) ve Ali Torunlar (57)kardeşlerin tabancayla vurulması sonucu, öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Perşembe günü Zwolle Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, gözaltında tutulan 32 yaşındaki katil zanlısı Veysel Üngüç’ün katılmadığı duruşmada savcı, Üngüç’ün kasten, çifte cinayet suçundan yargılanmasını talep etti.

''Onları öldürme niyetim kesinlikle yoktu''

Katil zanlısı olayın işlendiği günün akşamı, polis karakoluna giderek teslim olmuştu. Zanlı Üngüç, avukatı aracılığıyla ilk duruşmasında yaptığı savunmasında iki kardeşi öldürdüğü için büyük pişmanlık içerisinde olduğunu söyledi. Üngüç, “Beni onlar McDonald’a davet etti, konuşmak istediler. Onları öldürme niyetim kesinlikle yoktu. Orada olanlardan pişmanım. Çok utanıyorum, orada bulunan çocuklar için de. Aylardır beni tehdit ediyorlardı, bunu telefonumdaki mesajlardan görebilirsiniz. Bunlar inanın mafia, beni inanın soyup yediler, bitirdiler. Alacak verecek yüzünden beni tehdit ediyorlardı. McDonald’a beni çağırdılar gittim, ilk önce konuştuk fakat çözüm yolu olmadı, tartıştık. Beni kahve almaya gönderdiler. Daha sonra kahveyi alıp masaya döndüğümde de inanın ne olup bittiğini hatırlamıyorum” ifadeleriyle kendini savundu.

Yorumlar (0)