Avrupa'nın çevreyi en çok kirleten limanı 13,7 milyon ton karbon emisyonu ile Rotterdam limanı oldu!

Avrupa çevre örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa'nın çevreyi en çok kirleten limanı 13,7 milyon ton karbon emisyonu ile Rotterdam limanı oldu!

02.02.2022, 12:33 Haberler
Avrupa'nın çevreyi en çok kirleten limanı 13,7 milyon ton karbon emisyonu ile Rotterdam limanı oldu!

Avrupa çevre örgütü çevre kirliliği raporunu yayınladı. Sadece denizlerden gelen trafiği temel alarak ortaya çıkardığı raporda Rotterdam limanının  Avrupa'nın çevreyi en çok kirleten limanı olduğunu belirtti. Limanların çevresindeki elektrik santralleri, petrol rafineleri ve diğer endistrilerden kaynaklanan emisyonlar dikkate alınmadı.

AVRUPA'NIN DENİZLERİ EN ÇOK KİRLETEN LİMANI ROTTERDAM OLDU

Rotterdam limanı 13,7 milyon ton karbon emisyonu ile açık ara Avrupa'nın çevreyi en çok kirleten limanı oldu. Bu araştırma, Avrupa'ya giden nakliye rotalarındaki ve gemilerin yanaştığı dönemdeki emisyonlar temel alınarak yapıldı. Rotterdam limanından sonra en büyük kirleticiler, Belçika'da (Antwerp), Almanya'da (Hamburg), ve İspanya'da (Algeciras) limanı oldu.

Çevre örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa Birliği, denizcilik sektörü için daha hızlı iklim önlemleri almalı. Örneğin yolcu gemilerinin karaya bağlanarak yeşil enerjiyi kullanabileceği gibi. Çevre örgütü, partik tedbirler ile emisyon salınımının azaltılması önerisinde de bulundu.

Yorumlar (0)