Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi'nden bildiri!

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi, yeni hükümetin kurulması ve Bakanlar Kurulu Kabinesinin güvenoyu alması nedeniyle bildiri yayınladı.

28.10.2022, 15:28 Haberler
Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi'nden bildiri!

Yayınlanan billdiride şu ifadelere yer verildi:

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi olarak Başbakan Muhammet Şiya Es-Sudani’yi Bakanlar Kurulu Kabinesi listesinin Parlamento tarafından güvenoyu alması dolayısıyla tebrik ediyoruz. Yeni hükümetin, Irak halkının beklentilerini gerçekleştirmesini temenni ederiz.

Türkmen milleti olarak da hizmet ve kalkınmanın adı altında Irak’ta yeni bir aşamanın yaşanmasını isteriz. Ayrıca, yeni Bakanları tebrik eder, görevlerinde başarılı olmalarını dileriz.

Aynı zamanda Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi olarak Türkmenlerin, Bakanlık kabinesi, bağımsız heyetler, kurum ve kuruluşlarda temsil edilmesi gerektiği hususundaki tutumumuza bağlılığımızın devam ettiğini belirtmek isteriz. Yanı sıra Irak’ta birlik ve beraberliğin sağlanması, ülkede güvenlik ve istikrarın yaşanması ve Irak halkına daha iyi hizmetler sunmak adına her zaman ortak bir şekilde çalışacağımızı tüm taraflara buradan iletiyoruz.

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi
27 Ekim 2022, Kerkük

banner1
Yorumlar (0)