Böyle rezillik görülmedi! Hollanda'da Allah lafzı ayaklar altına alındı, o sergiye tepki yağdı!

Hollanda’da bir kilisede yapılan sergide, ayaklar altına alınan üzerinde Allah lafzının bulunduğu sanat eserine tepki üstüne tepki yağdı. Gelen tepkilerin üzerine yetkili özür dilemek zorunda kaldı.

08.09.2022, 23:11 Haberler
Böyle rezillik görülmedi! Hollanda'da Allah lafzı ayaklar altına alındı, o sergiye tepki yağdı!

Hollanda'da düzenlenen bir sergide Allah lafzının bulunduğu sözde sanat eseri ayaklar altına alınınca tepki yağdı. Hollanda'da yaşayan Müslümanların gelen tepkileri üzerine yetkili özür diledi. 

ALLAH LAFZINI AYAKLAR ALTINA ALDILAR

Hollanda’da Alkmaar kentindeki kilisede bu yıl  Nieuwe Licht sanat sergisinin ikincisi düzenlendi.  Sanatçı Nynko Koster’in üzerinde Allah lafzı bulunan, yürülebilir ve oturulabilir yumuşak köpük ve kauçuktan yapılmış ters tonoz eseri sergilendi. Hollanda'da yaşayan Müslümanlar, Allah lafzının ayaklar altına alınmasına büyük tepki gösterince, yetkili özür dilemek zorunda kaldı. 

DENK MİLLETVEKİLİ YETKİLİLERDEN HESAP VERİLMESİNİ İSTEDİ 

DENK partisi bir basın toplantısı düzenleyerek, DENK Partili Stephan van Baarle  Alkmaar’da düzenlenen sergide ayaklar altına alınan Allah lafzı hakkında sergi yetkililerini hesap vermeye davet ederek, yetkililerden açıklama yapmasını istedi. Sosyal medyada  Allah lafzı üzerine insanların ayakkabılarıyla bastıklarının görüntülerin dolaşması üzerine   DENK Milletvekili Stephan van Baarle konuyla ilgili olarak sergiyi düzenleyen yetkililerle irtibata geçti.

“Allah lafzının yere serilmesi fevkalade uygunsuz bir davranıştır ve birçok inananı üzüntüye sevk etmiştir. Serginin bittiğini ve sanatçının özür dilediğinin haberini almış bulunmaktayız. DENK Partisi olarak sergiyi düzenleyen organizasyondan böyle bir hatanın nasıl gerçekleşebildiğine dair bir açıklama istedik. Özür dilenmesi iyi bir gelişme, fakat önemli olan Hollanda’da herkesin birbirinin dini sembollerine karşı daha fazla saygı göstermesidir. Bu sebepten dolayı sergi yetkililerine söz konusu olaydan nasıl ders çıkartacaklarını ve gelecekte dini sembollerin uygunsuz kullanılması suretiyle insanların incinmesinin önünü nasıl alacaklarına dair açıklık getirmelerini istedim,” diye ifade etti.

 

Yorumlar (0)