Charlois Polisi'nden dikkat çeken uyarı: 'Aracım bozuldu' bahanesiyle para dilenen adama para vermeyin!

Charlois Polisi'nden vatandaşa dikkat çeken önemli bir uyarı geldi. Polis, özellikle akşam saatlerinde kapı zillerini çalan ve farklı hikayelerle parasız kaldığını belirterek, para isteyen bir adam için, 'kesinlikle para vermeyin, polisi arayın' uyarısında bulundu.

10.06.2022, 23:42 Haberler
Charlois Polisi'nden dikkat çeken uyarı: 'Aracım bozuldu' bahanesiyle para dilenen adama para vermeyin!

Charlois Polisi vatandaşı uyardı. Polis, son günlerde özellikle gece saatlerinde arabasının arızalandığı ya da yakıtı olmadığını söyleyerek türlü türlü mazeretlerle insanlardan para dilenen adama kesinlikle para verilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Polisin yayınladığı uyarının ardından gelen yorumlarda adamın sabah saatlerinde de insanlardan para istediği ortaya çıktı. 

YALAN HİKAYELER ANLATARAK İNSANLARDAN PARA TOPLUYOR

Polis, adamın her seferinde başka başka hikayeler anlatarak duygu sömürüsünde bulunduğunu ve insanlardan para topladığını söyledi. Bu hikayelerin hiç birinin doğru olmadığı uyarısında bulunan polis, adamın sadece dilencilikten para toplamaya çalıştığını vurguladı.

''GEREKİRSE FOTOĞRAF ÇEKİN, PARA VERMEYİN''

Polisin yayınladığı uyarı mesajında “Bu adama yardım etmek isteyenlere elbette çok minnettarız ama dikkat edin!! Paranız geri gelmez ve bu parayla uyuşturucu alınır.” denildi.Polis, vatandaşlara, bu adamla karşılaşıldığında 0900-8844 aracılığıyla emniyetle iletişime geçilmesi çağrısında bulunurken, “Adamın nasıl göründüğünü hatırlayın, gerekirse fotoğraf çekin ama para vermeyin.” dedi.

Bir kadın sabah saatlerinde köpeğini gezdirdiği vakitlerde aniden bir adamın arkasında belirdiğini, ortaya çıkan adamın “yeni işten çıktım ve Arnhem’e gideceğim, aracım bozuldu. ANWB’yi aradım ama cebinde fazla para yok” bahanesi ile para istediğini ama vermediğini yazdı.

Yorumlar (0)