DENK Partili Doğukan Ergin, Hollanda’nın en başarılı Belediye Meclis Üyesi seçimlerinde yarı finale yükseldi!

DENK Partili Doğukan Ergin, Hollanda’nın en başarılı Belediye Meclis Üyesi seçimlerinde ilk turdaki oylamayı geçerek yarı finale yükseldi!

04.03.2022, 22:28 Haberler
DENK Partili Doğukan Ergin, Hollanda’nın en başarılı Belediye Meclis Üyesi seçimlerinde yarı finale yükseldi!

DENK Partili Doğukan Ergin,halk tarafından aday gösterilerek, Hollanda’nın en başarılı Belediye Meclis Üyesi seçimlerinde ilk turdaki oylamayı geçerek yarı finale yükseldi! 

DENK PARTİLİ DOĞUKAN ERGİN YARI FİNALE YÜKSELDİ 

Doğukan Ergin, toplamda 400 adayın yarıştığı yarışmanın ilk turunda 1500’e yakın oy alarak,  jüri heyeti tarafından yarı finallerde tekrar aday gösterildi.Yarı finale yükselen Ergin; “4 yıldır seçmenimizi temsil etmek için kıyasıya mücadele ediyorum. Yarışmada finallere kalmak benim için büyük onur, ama asıl yarış 14, 15 ve 16 mart tarihindeki belediye meclisi seçimlerinde.” şeklinde ifade kullandı.

Ergin, bu ay yapılacak   Belediye Meclisi seçimleri için yoğun bir çalışma geçirdiklerini belirterek, “Schiedam’daki asıl yarış en büyük partinin hangi parti olacağıdır. İnanıyorum ki Schiedam’ın en büyük partisi halkımızın desteği ile DENK olacaktır.’dedi.

İkinci tur oylama

İkinci turda en çok oy alan 12 belediye meclis üyesi tekrar halk oylamasına sunulacak ve jüri heyetinin değerlendirmesi ile 14 Mart tarihinde Hollanda’nın en başarılı meclis üyesi kamuoyuna duyurulacak. Aldığı oylarla ikinci tura kalan Ergin, finali geçerse “Hollanda'daki En Başarılı Meclis Üyesi Kim?” yarışmasını kazanan ilk Türk kökenli meclis üyesi olacak.

banner1
Yorumlar (0)