Erdem Altay yazdı: Hizmet Hareketi'yle Türk Milliyetçileri birleşsin diyen kimdi?

Artık yazmak farz oldu! Bunun hatırı, gönülü, arkadaşı, tanıdığı, çıkarı…vs. olmaz. Bazı gençler ulaştı. Bir isim üzerinde durdu. Benim yıllar önce arşivlediğim bazı bilgilerin de yer aldığı yazılar vardı paylaştıkları bilgiler içerisinde… Yazma zamanı geldi sanırım.

27.06.2022, 22:48 Haberler
Erdem Altay yazdı: Hizmet Hareketi'yle Türk Milliyetçileri birleşsin diyen kimdi?

Önyargılarınız oluşmasın, o nedenle ismini sona saklıyorum.

***

İsmini ilk MHP’ye kaset operasyonu yapıldığı yıl duymuştum, 2011 yılında. Uzun süre MHP’de görev aldı… Sonra İyi Parti’ye geçti… Şimdi de başka bir partide görev yapıyor.

Buralara geleceğiz, ama önce geçmişte kalan yazılarına bakalım.

***

Gaffar Okkan… Şehidimiz. Pusu kurulup ortadan kaldırılan kahraman polisimiz.

İsmini yazının devamında açıklayacağımız şahıs bir yazısında Gaffar Okkan’la ilgili şunları söylemişti:

Gaffar Okkan’ı ihtilal döneminde İzmir’e yolu düşen ülkücüler işkencelerinden tanırlardı. (…) Ülkücülerin geçmişini unutmaması, öğrenmesi için kaleme aldığım, popülizm etkisi altında çoğunluğa uyum sağlayan yani mahalle baskısına farkına varmadan boyun eğen ülkücülere ve ülkücü gibi aramızda dolananlara kendi usulümüzce Ey Türk, titre ve öne dön!’ deme şeklimizdir. Bu nedenlerle Gaffar Okkan’ı anmıyoruz, anmayacağız!

***

Bir başka yazı…

Yazı başlığı MHP ve Cemaatler

Yazıda AKP ve FETÖ kavgasından bahsediyor, kin, garez üzerinden ne devletin yönetileceğini ne de partinin (MHP) yönetilebileceğini söylüyor ve devam ediyor:

“Hizmet cemaatinin yönetici kadrosunda, bizden ayrılmış çok insan var bu insanlar bize şimdi destek vermek istiyorlar.

Ellerinde medya gücü asla küçümsenemez bu bakıma ve ilkelerimize uygun olan her argümanı, enerjiyi Milliyetçi Büyük Türkiye sevdamıza, hasretimize bizi götürecek imkânlara neden hayır diyelim?”

Yani neymiş, MHP ‘Hizmet hareketiyle’ birlikte hareket etmeliymiş!

***

Bir başka makalenin ismi ‘Koray Aydın – Cemaat – MHP’.

“Cemaati eleştireceğimiz çok şey bulabiliriz zaman zaman bunları da yazdık. Biz cemaatin paralel devlet anlayışı iddialarına karşı hassas olmalıyız. Sorgulanması ve eleştirilmesi gereken yer budur. Yoksa diğer faaliyet alanlarında devlet ve millet olarak cemaat desteklenmelidir ya da köstek olunmamalıdır inancındayım. Bunları yazdım diye inşallah yine cemaat adamı önyargısına hapsedilmeyiz.”

***

Bir iki yazı yetmez!

Mesela ‘Cumhur Reisliğinde Taraf Olmak’ başlıklı yazısında bakın ne diyor?

Tayyip Erdoğan işi çöl bedevileri gibi ya da geri kalmış kabileler gibi intikama dökmüş. Cemaat düşmanlığı sınırsız bir şekilde devam ediyor. İşte bu yüzden bütün ülküdaşlara çağrıda bulunuyorum biz ülkücüler mazlumdan, zayıftan yana adaletten yana olalım cemaate sahip çıkalım, aslında cemaate yapılan haksızlıklara karşı duralım her neyse cemaatin yanlışları var mı, yok mu tartışması bir yana adamlara yaşam hakkı vermeyen bir iktidar yarın sırası geldimi bunu bize de her kesime yapacaktır…”

***

Yazı başlığı: Her şey Ergenekonda.

Yazıda Balyoz ve Ergenekon sanıklarının çoğunun bir zamanlar ‘irtica’yı baş düşman ilan ettiğini, şimdi ise filmin tersine döndüğünü, aynı şeyi AKP’nin yapmaya çalıştığını belirten yazar MHP’nin de muhalefet yapmadığını söylüyor.

Yazısının sonuna da şu sözleri ekliyor:

Ülkede şu anda beğenelim, beğenmeyelim sadece cemaat muhalefet yapıyor oda menfaat çatışması olmasaydı, olmayacaktı!

Eğer bu iktidar bu işleri kapatır, altından kalkarsa herkes korksun işte o zaman devlet ele geçirilecek hepimiz zulme muhatap kalacağız buna kalben inananlardanım!

***

Gelelim bir başka yazıya…

Yazı başlığı, ‘Kimse Yok Mu?’

Hani bilirsiniz, FETÖ’nün kapatılan Kimse Yok Mu adlı sözde yardım derneği…

Öve öve bitiremiyor yazısında…

Mesela bu derneğin yolsuzluklara bulaşmamış bir kuruluş olduğunu, buna rağmen ‘uzun adam’ın hışmına uğradığını, ‘uzun adam’ın paralel de paralel takıntısı ve tükenmez husumeti sayesinde bu kuruluşun yardım toplama izninin kaldırıldığını yazmış.

Sonra da eklemiş: “Herkes ağlayarak alkışlıyor Kimse Yok Mu yardım kuruluşunu.”

Övgüsü bitmemiş ve şu sözleri söylemiş:

“Kimse Yok Mu’nun başkanı İsmail Bey’i kutluyor alkışlıyorum.

Seçtiği kadronun kalitesi ve idealistliği taktire şayan iyi ki davetlerine icap etmişim iyi ki Kimse Yok Mu’yu yakinen tanıma fırsatımız olmuş.”

***

Bunları yazan kişiyi açıklayacağım. Açıklamadan önce çok önemli bir olayı daha hatırlatayım. Yazının başında bu kişinin ismini ilk MHP kaset kumpasında duyduğumu söylemiştim.

Biliyorsunuz… 2011 seçimleri öncesinde MHP’nin 9 yöneticisinin kasetleri ortaya çıkmıştı. Kasetlerin yayınlandığı iki sitenin verdiği bağlantı adresleri Türkiye’de yayın yapan bir başka sitede yayınlanmıştı. Hatta sonrasında kasetleri ballandıra ballandıra anlatan Mümtazer Türköne bu sitenin sahibiyle program yapmış, kasetlerle ilgili ayrıntılı bir anlatımlarda bulunmuştu.

Peki kasetlerin linkini paylaşan site hangisiydi?

Bu site, yukarıda yazıları yazan kişiye ait bir haber sitesiydi.

Sitenin ismi Haber Erk!

Sitenin sahibi ise İsmail Türk.

Yani yukarıdaki yazıların sahibi İsmail Türk, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı.

***

Tabii yukarıda hatırlatılan yazıların tamamı siteden kaldırılmış! Neden ki?

***

Bir şey daha var…

Bu sitenin en önemli ve eski yazarlarından biri de Avukat Dr. İrfan Sönmez.

Yalnız ne hikmetse bu kişinin de Aralık 2016’dan önceki yazıları sitede yer almıyor.

Bu kişi MHP’den ayrılıp İyi Parti’yi kuran Meral Akşener’in en güvendiği isimlerden biri diye biliniyor.

15 Temmuz sonrası tutuklandı.

Ancak ona çok güvenen biri devreye girdi. O kişi Akşener’di. Akşenerİrfan Sönmez için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı, ‘Ben kefilim, bu avukat FETÖ’cü değil’ ifadesini kullandı.

Peki gerçekten FETÖ’cü değil mi?

Bilemeyiz. Zaman gazetesi ve bazı FETÖ’cü polislerin avukatlığını yaptığı söylense de İrfan Sönmez’in Haber Erk’te yayından kaldırılmış çok ama çok çarpıcı bir yazısı bulunuyor.

Kendisi Pensilvanya’ya gitmiş ve Fetullah Gülen’i ziyaret etmiş. Orada uzun bir süre kalmış. Gülen’in ve yanındaki müridlerinin çok temiz ve değerli olduğunu anlata anlata bitirememiş. Gülen’in kaldığı yerin bir saray değil, mütevazi bir yer olduğunu söylemiş.

Kendisi tutuklu olduğu dönemde Fetullah’ın destek olduğunu, bunun için kendisine teşekkür ettiğini belirten SönmezFetullah’ın Allah dostu olduğunu, hatta Türk bayraklarıyla yaşadığını, ‘Türk milleti’ ifadesini kullandığını, huzur saçtığını, cemaatin planında bir suç yapılanmasının olduğuna hiç inanmadığını, isminin ‘ahlak mayalayan grupla yan yana anılmasından şeref duyduğunu’….

Kısaca yazı Fetullah’ı övmüyor, resmen ilahlaştırıyor.

İşte bu kişi de İsmail Türk’ün sitesinde, Haber Erk’te yazmaya devam ediyor.

Sönmez aynı zamanda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın da kayınbiraderi.

***

İsmail Türk ismi İsmailağa Cemaati liderinin ölümünün ardından bir kez daha gündem oldu. Türk, haber sitesinde ölen tarikat liderine rahmet okudu, tepkiler gelince de bunun editöryal bir hata olduğunu söyledi. Ardından da haberi kaldırdı.

Konuyla ilgili bir tivitır odasında açıklama yapan Türk, kendisinin hiçbir zaman tarikat ve cemaatleri savunmadığını, hatta Ergenekon’da adının geçtiğini belirtti. Konuşmasında geçmişinde de hiç bu tarz kritik hatalar yapmadığını ileri sürdü.

Madem bu yanıtları verdi, geçmişte yazdığı ve sonradan neden sildiği belli olmayan yazıları hatırlatmak da bize düştü.

***

Zafer Partisi uyguladığı politikayla son aylarda birçok kişiye umut oldu. Atatürk, Cumhuriyet, laiklik, milliyetçilik ve vatan sevgisi vurguları yapıyorlar ve Türkiye için çabaladıklarını söylüyorlar. Parti içinde ülkesi için mücadele verenlere karşı inancım tam.

Ama birinin bunu yazması gerekiyordu.

Fetullah’ı öven evimin içinden çıksa ve bugün doğru işler yaparken yanımda olsa, yazmazsak kendimizden şüphe ederiz.

Bu yazıdan sonra, Zafer Partisi’ne zarar verdiniz’ diyenler olacaktır.

Ne derlerse desinler…

Yarın hayaller yıkılacağına, bugün kalpler kırılsın!

Kaynak: VeyansınTV

banner1
Yorumlar (0)