Erşat Salihi işi kavatlığa kadar indirdi! Salihi’nin paralı militanı: O vefasız kavatlar…

Ankara’nın isteği doğrultuda, 28 Mart 2021 tarihinde Irak Türkmen Cephesi (İTC) Başkanlığından alınan Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’nin paralı militanı İhsan Muhtar, yaptığı bir paylaşımda Salihi’ye destek vermeyenleri ‘kavat’ olmakla suçladı. Salihi’nin emri ile haraket eden İhsan Muhtar’ın küfürlü paylaşımı sonrası, gözler Erşat Salihi’ye çevrildi. İşte ayrıntılar…

04.02.2022, 21:35 Haberler
Erşat Salihi işi kavatlığa kadar indirdi! Salihi’nin paralı militanı: O vefasız kavatlar…

Tahran’a (Iran'a) yakınlaşması, bunun yanında bölücü HDP'nin de yer aldığı Türkiye'deki muhalefet bloğunu oluşturan Millet İttifakı’na açıktan destek olması Erşat Salihi'yi İTC'deki Genel Başkanlık koltuğundan etti. Salihi beklemediği bir anda 28 Mart 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleşen bir toplantı sonrası ITC’deki başkanlık görevine son verildi. Milletvekili Salihi görevden alınması ile ilgili haber siteleri ve YouTube’ta yayın yapan gazetecilere verdiği açıklamalarda, seçim öncesi görevden alınma kararını doğru bulmadığını dile getirmiş ve karara tepki göstermişti. 

Kerkük’teki iddialara göre, Salihi, küfürbaz-saldırgan İhsan Muhtar gibi kendisine yakın olan insanları kışkırttığı belirtiliyor. Salihi, İhsan Muhtar’ın da olduğu ve kamuoyuna kapalı toplantılarda, “Seçime kısa bir süre kalırken beklenmedik bir şekilde İTC başkanlığından alındım, ve halkımızın bir kısmı vefasızca bana sahip çıkmadı ama çok şükür ben tekrardan milletvekili oldum” dediği ve toplantıda bulunan insanları kışkırttığı Kerkük’te konuşuluyor. 

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’nin emri ile haraket eden ve Salihi’den maddi destek aldığı bilinen küfürbaz-saldırgan İhsan Muhtar’ın küfürlü video paylaşımı sonrası gözler Salihi’ye çevrildi. 10 Ekim 2021 tarihinde Irak’ta gerçekleşen genel seçimlerde, küfürbaz İhsan Muhtar, Salihi için Kerkük’ün Musalla mahalesinde seçim toplantısı düzenlemişti. 

Salihi için toplantılar düzenleyecek kadar Salihi’ye yakınlığı bilinen küfürbaz Muhtar, paylaştığı küfürlü videoda şu sözlere yer verdi: “bu yonamaktan (düğün havasında dans etmek) çatlasın vefasız kavatlar. Bu da Erşat Salihi’ye hediye olsun” diyerek seçimlerde Erşat Salihi’ye oy vermeyenleri ‘vefasız ve kavat’ olmakla suçladı. 

Salihi’nin emir eri küfürbaz İhsan Muhtar’ın küfürlü videosunun altına yapılan yorumlar da ise şu sözler yer aldı:

Sen saçını, bıyığını boyayarak ne kadar kavat olduğunu gösteriyorsun zaten. Senin de Erşat Salihi’nin de avradını…

İşte yapılan o küfürlü paylaşım:

banner1
Yorumlar (0)