Gösteriler Sonuç Verdi Kerkük’te Sokağa Çıkma Saatleri Değişti

Kerkük’te birçok iş yeri ve Pazar sahibi vatandaşların pandemi tedbirlerine karşı eylen yaptığı belirtildi. İşte detaylar..

23.04.2021, 20:20 Haberler
Gösteriler Sonuç Verdi Kerkük’te Sokağa Çıkma Saatleri Değişti

Pandemi hiç şüphesiz esnafları ve iş yeri, Pazar yeri sakinlerini oldukça yordu. Maddi olarak her şeyin genel anlamda pahalılaşması vatandaşların maddi kaygı çekmesine sebep oluyor. Maddi kaygı çekenlerin başını ise esnaflar ve iş yeri sahipleri çekiyor. Kerkük sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında birçok tedbir almış ve alınan tedbirlerin birçoğu esnaf için olumsuz durum teşkil etmişti. Ekonomisini toparlamak isteyen esnafın önündeki engel olan sokağa çıkma yasakları protesto edildi. Seslerini Kriz Masası ve Kerkük valiliğime duyurma çabasında olan esnafın bu hamlesi sonuç verdi.


Edinilen bilgiye göre sokağa çıkma kısıtlamaları 22.00’da başlayacak ancak bu durum pandeminin seyrine göre değişebilecek. Kriz Masası yaptığı açıklamada pandemik vakaların artmasına bağlı olarak tedbirlerin daha da sıkılaştırılması söz konusu olduğunu belirtti. Yapılan gösterilerde çok sayıda esnaf ve Pazar yeri sakini sokağa dökülmüş ve esnafları savuna STK’dan Şeqam Grubu vatandaşlara destek vermişti.


Tek geçim kaynağının iş yerleri olduğunu belirten esnafların kiraların şikayet ettiği de gözlemlendi. İş yerleri kiralarını ancak satış yaparak, iş yerini faal olarak kullanarak çıkarabileceklerini belirten esnafların seslerini Kerkük valisine kadar duyurması oldukça sevindirici bir gelişme oldu.


Değişimin Sesi Esnaflardan Geldi

Dünya genelinde pandeminin seyrinin arması ve tedbirlerin ivme kazanmasıyla beraber bazı yerlerde kısıtlamada gözle görülür değişmeler olmuştu. Menfi değişimler olan yerler olduğu gibi münferit değişimlerin de olduğu gözden geçmiyor. Münferit değişimlerin olduğu yerlerden biri olan Kerkük’te son durumu esnaf değiştirmiş oldu.


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABERİ

banner1
Yorumlar (0)