Hollanda bugün başta yaşlılar olmak üzere, güçlendirici (booster) aşılara başlıyor

Hollanda bugün güçlendirici aşı olarak bilinen ‘booster’ aşılarına başlıyor. İlk etapta 80 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılanacak.

18.11.2021, 17:25 Haberler
Hollanda bugün başta yaşlılar olmak üzere, güçlendirici (booster) aşılara başlıyor

Hollanda'da alınan yeni karara göre bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla periyodik olarak ek doz aşı booster aşıları yapılmaya başlanacak.

İlk aşılamadan sonra oluşan antikorların, virüsle karşılaşmadıkları takdirde zaman içinde körelmeleri ve savaşmayı unutmalarını engellemek için yapılan güçlendirici aşılar (Booster) ilk etapta 80 yaş ve üzeri vatandaşlara yapılacak.

RIVM tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 740 bin kişiye güçlendirici aşılar için çağrı mektubu gönderildiği belirtildi.

Bugün başlayacak ‘booster’ aşılamasında ilk aşı Den Haag’daki GGD merkezinde yapılacak. Booster aşıları için Moderna veya Pfizer/BioNTech aşıları kullanılacak.

Daha önce hükümet tarafından yapılan açıklamada ‘booster’ aşılamalarına 6 Aralıkta başlanacağı belirtilmişti. Hızla artan pozitif vaka sayılarını değerlendiren hükümet, bu tarihi 19 Kasıma çekti ancak aşılamaya bir gün öncesinden başlamaya karar verildi.

Çağrı mektupları ile ilgili yapılan açıklamada; her gün yaklaşık 55 bin kişiye çağrı mektubu gönderildiği ancak, önceliğin yaşlılara verildiği  belirtildi.

80 yaş ve üzeri vatandaşların yanı sıra yakında bakım kurumlarında bulunan yetişkin sakinlere de destek aşı yapılacağını belirten yetkililer, bu kurumların kendi personeli tarafından kasım ayı sonunda aşılamaya başlayacağını aktardı. Bu gruplardan sonra da sağlık çalışanlarına güçlendirici destek aşısı yapılacak. Tüm bu gruplardan sonra 60  yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına Aralık ayı sonunda başlanacağı, daha sonra da 60 yaş altı vatandaşların aşılanmasına geçileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)