Hollanda coronavirüs tedbirlerini büyük ölçüde gevşetti!

Hollanda’da gelecek hafta itibariyle korona tedbirlerinde esneme yapılarak ülkedeki birçok sektöre yönelik belirli düzeylerde gevşemeye gidilmesi bekleniyor.

09.02.2022, 16:14 Haberler
Hollanda coronavirüs tedbirlerini büyük ölçüde gevşetti!

Telegraaf gazetesinin kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, önümüzdeki hafta itibariyle Hollanda’daki birçok sektör alanında faaliyet gösteren işletmelerin uymakta olduğu korona tedbirlerinin esnetilerek daha rahat hale getirileceği açıklandı. Yaklaşık 5 aydır kapalı olan gece kulüplerinin açılacağı ve restoran, kafe, barların açılış saatleri erkene çekilerek müşteri kapasitelerinin de artırılacağı belirtildi.

Yetkililerin ‘enfeksiyonların artmaya devam ettiği ancak hastaneler ve yoğun bakım ünitelerindeki tablonun endişe verici olmadığını’ düşündüklerini, ‘nüfusun artık destekleyici 3. Doz aşılar ve doğal bulaş yoluyla güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturduğu’ kanaatinde olduklarını aktaran haberde, evden çalışma ve gün içinde en fazla dört kişiyi evde ağırlama tavsiyelerinin kaldırılabileceği ifade edildi.

Belirli sektörlerde aşılı ya da aşısız olmaya bakılmaksızın herkesten test sonucunun isteneceği 1G uygulamasının üzerinde durulduğu açıklandı. Daha önce de Sağlık Bakanı Ernst Kuipers’ın yaptığı açıklamada, 1G sisteminin uygulanmasıyla gece kulüplerinin açılıp açılmayacağını araştırmak istediğini belirtmişti. Cuma günü Salgın Yönetim Ekibi (OMT) toplantısının ardından hafta sonu alınan tedbirler konusundaki yetkili kurul üyelerinin Catshuis’da bir araya gelecek. Burada alınacak yeni dönem kararları Kuipers tarafından gelecek hafta Salı günü düzenlenecek basın toplantısında açıklanması bekleniyor.

banner1
Yorumlar (0)