Hollanda Covid-19'da korkutan gelişme: Sonbahar dalgası başladı!

Hollanda'da korkutan gelişme! Covid 19 vakaları sonbaharın gelmesiyle birlikte artış gösterdi. Hastaneye başvuru sayılarının artması ülkede paniğe neden oldu.

28.09.2022, 16:42 Haberler
Hollanda Covid-19'da korkutan gelişme: Sonbahar dalgası başladı!

Hollanda'da covid 19 vakalarının yeniden artış göstermesi ülkede paniğe neden oldu. RIVM, vakaların artış göstermesinin sonbahar dalgasının başlangıcı olabileceğini söylüyor. 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM'in Salı günü yaptığı açıklamada, Covid 19 vakalarının artış gösterdiğini ve hastaneye yatış sayılarının arttığını söyledi. RIVM'e göre bu artış sonbahar dalgasının başladığını gösteriyor.  Geçtiğimiz yedi günlük zaman içinde 12 bin 269 kişinin korona testi pozitif sonuçlandı. Bu sayı 13 ağustostan bu yana alınan en yüksek pozitif sonuçlu test sayısı oldu. Yapılan açıklamada her yaş grubunda pozitif vakaların arttığı belirtilirken, “aşı, test ve diğer temel tavsiyelere ekstra dikkat edilmesi” tavsiyesinde bulunuldu.

En yüksek hastaneye yatış sayısı yaşandı!

Geçen hafta korona şikayeti nedeniyle 287 kişi hastaneye kaldırıldı.Hem RIVM hem de Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi LCPS verileri, bu sayının ı son beş haftanın en yüksek sayısı olduğunu gösteriyor. LCPS'den yine bugün yapılan açıklamada 24 saat içinde hastaneye 117 yeni corona hastasının yatırıldığı ve bu hastalardan 4’ü yoğun bakıma alındığı belirtildi. Toplamda 35 covid hastası yoğun bakım ünitesinde, 596 covid hastası ise hastanenin diğer kliniklerinde tedavi görüyor. 

Test merkezleri yoğunlaşıyor

Günlük vaka sayılarının artmasıyla birlikte test merkezlerindeki yoğunlukta artmaya devam ediyor. Geçen hafta 15 bin 641 kişi test yaptırdı. 

RIVM, son bir gün içinde 2 bin 614 testin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Öte yandan bu rakam 3 Ağustos'tan bu yana en yüksek günlük rakamın olduğu belirtildi. 94 vaka ile Amsterdam günlük vaka sıralamasında başta geliyor. Amsterdam'ı 69 vaka ile Rotterdam, 48 vaka ile Den Haag, 42 vaka ile Apeldoorn ve 38 vaka ile Helmond takip etti.

Fotoğraf kaynak: Krzysztof Kowalik- Unsplash 

Yorumlar (0)