Hollanda'da 6,5 milyon kişi destekleyici 3.doz aşıyı yaptırdı!

Hollanda Sağlık Konseyi'nin bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere "öncelikli" olarak üçüncü doz yeni tip koronavirüs aşısı uygulanması tavsiyesinde bulunmasının ardından ülkede 6,5 milyon kişi destekleyici 3.doz aşıyı yaptırdı.

12.01.2022, 13:30 Haberler
Hollanda'da 6,5 milyon kişi destekleyici 3.doz aşıyı yaptırdı!

Avrupa genelinde artan koronavirüs vakalarının ardından Hollanda, önlemleri sıkılaştırmaya yöneldi. Sağlık Konseyi'nin tavsiyesinde bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için iki dozun yeterli olmayabileceği gerekçesiyle üçüncü doz aşı yaptırılması gerektiği belirtilmişti.Açıklamada, aile hekimleri ve uzmanların uygun gördüğü kişilere üçüncü doz aşı yapılması gerekirken aşılamaya yaşlılardan başlanacağı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre ülkede  6,5 milyon kişi destekleyici 3.doz aşıyı yaptırdı. Açıklanan verilere göre hollanda nüfusunun  yüzde 45,2’si üçüncü doz aşısını yaptırmış durumda. Ancak RIVM üçüncü doz aşı yaptıranların yaş grupları hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

GGD MERKEZLERİNDE RANDEVUSUZ AŞI OLUNABİLECEK

Geçtiğimiz yedi gün içerisinde üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısının 1 milyon 86 bin olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra aynı hafta içinde 13 bin 602 kişi ilk aşısını, yaklaşık 25 bin kişi de ikinci aşısını oldu. Takviye doz aşı kampanyasında ocak ayı sonuna kadar tüm yetişkinlerin aşılanması hedefi var. Ancak yakın zamanda koronaya yakalanan veya son aşısını kısa bir süre önce yaptıran kişilerin biraz daha beklemesi gerekecek. Hükümetin hedeflediği sayıya ulaşmabilmesi için  önümüzdeki haftalarda da mevcut aşılama hızının aynı düzende devam etmesi gerekiyor. RIVM'ye göre, bu hafta yaklaşık 950 bin kişiye üçüncü doz aşı randevusu verilebilecek durumda. Bazı GGD merkezlerinde randevusuz da aşı olunabileceği belirtildi.

banner1
Yorumlar (0)