Hollanda'da 9 ay sonra hükümet kuruluyor!

Hollanda’da 15 ile 17 Mart arasında yapılan genel seçimlerin üzerinden geçen 9 ayın sonunda hükümetin kurulmasında sona yaklaşıldı. VVD lideri Mark Rutte başkanlığında kurulacak olan Mark Rutte kualisyon hükümetinin bu ayın son haftasında göreve başlaması bekleniyor.

08.12.2021, 13:04 Haberler
Hollanda'da 9 ay sonra hükümet kuruluyor!

Ülkede yapılan genel seçimlerin sonucunda, siyasi kanadın her yönünden toplam da 17 parti, 150 sandalyeli meclise girdi. Geçici hükümetin başbakanı Mark Rutte’nin partisi Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) en büyük parti olarak ortaya çıkarken eski dışişleri bakanı Sigrid Kaag’ın önderliğindeki merkezzi Demokratlar 66 (D66) partisi ikin en büyük parti olarak meclisteki yerini aldı.


Başarısız geçen müzakere turları sonucu arabulucu olarak görevlendirilen VVD partisinden Johan Remkes ve D66 partisinden Wouter Koolmees’in Temsilciler Meclisine gönderdikleri bilgi notunda, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66) partisi, Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Hristiyan Birlik (CU) partileri arasındaki görüşmelerde sona gelindiğini, 18 Aralık’tan önce 4 parti arasında koalisyon anlaşmasının imzalanabileceği belirtildi.


Kurulacak koalisyon hükümetinin bu ayın son haftasında göreve başlamasına kesin gözüyle bakılırken, sızan bilgilere göre, bakanlık sayıları 20’ye çıkartılacak. Bakanlıkların partilere göre dağılımı da VVD 8, D66 6, CDA 4 ve CU 2 şeklinde olacak.

banner1
Yorumlar (0)