Hollanda'da akaryakıta ve enerjiye vergi indirimi geliyor!

Akaryakıtta uygulanan KDV miktarının Nisan ayından itibaren düşürüleceği açıklandı. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip’in yaptığı açıklamalar doğrultusunda, akaryakıtın yanı sıra 1 Temmuz tarihinde de enerji tüketim vergisinin de düşürüleceği ve düşük gelirlilere verilecek yardım miktarının artırıldığı açıklandı

12.03.2022, 01:47 Haberler
Hollanda'da akaryakıta ve enerjiye vergi indirimi geliyor!

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu bu karar ile akaryakıttaki katma değer vergisi, 1 Nisan’dan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacak şekilde indirildi.  Bu kararının sonucunda, benzinde litre başına 17 kuruş, motorinde ise 11 kuruş olarak pompaya yansıyacak.

Enerji alanındaki KDV indirimi için alınan karar neticesinde 1 Temmuz tarihinden itibaren gaz ve elektrikte uygulanan yüzde 21’lik vergilendirme oranı yüzde 9’a düşürüleceği açıklanırken bu uygulamanın süresi hakkın herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Düşük gelirli 800 bin aile için yapılacak yardım miktarında çok büyük artışa gidildi. Daha önce planlanan 200 euroluk yardımın 800 euroya çıkarıldığı açıklandı. Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanı Carola Schouten’ın yaptığı açıklamaya göre, söz konusu durumla ilgili işlemlerin en kısa sürede devreye sokulacağı ve yardımların belediyeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine aktarılacağı belirtildi.

Böylelikle vergi indirimleri ile düşük gelirlilere yapılacak olan yardımların hazineye toplam maliyetini 2,8 milyar euroya mal olacak.

  

Yorumlar (0)