Hollanda'da belediye meclisi seçimleri bu yıl 3 güne çıkartıldı! Geri sayım başladı!

Hollanda'da her dört yılda bir yapılan ve en son 2018 yılında gerçekleşen Belediye Meclisi seçimlerinde hükümet bu yıl uygulamada değişikliğe gitti. Normal şartlarda bir günde yapılan Belediye Meclisi seçimleri bu yıl üç güne çıkartıldı. Seçimler için geri sayım başladı!

04.02.2022, 16:57 Haberler
Hollanda'da belediye meclisi seçimleri bu yıl 3 güne çıkartıldı! Geri sayım başladı!

Hollanda Belediye Meclisi seçimleri için geri sayıma başladı. Hollanda'da her dört yılda bir yapılan ve en son 2018 yılında gerçekleşen Belediye Meclisi seçimlerinde bu yıl uygulamada bir değişikliğe gidildi. Mart ayında yapılacak olan ve pandeminin gölgesinde geçecek seçim 3 günde gerçekleşecek. Normal şartlarda bir günde yapılan seçimler bu sene 3 güne yayılacak. 14-15 ve 16 Mart tarihlerinde yapılacak olan seçimler için bi açıklama yapan İçişleri Bakanı Ollongren, “erken oy verme; seçmenlerin daha rahat bir şekilde yayılımını sağlayacaktır. “dedi.

''ZAMAN KONUSUNDA NETLİK SUNUYOR''

Bakan Ollagren bu uygulamayla sandıklarda yoğunluğun azalacağını ve seçmenlere de istedikleri saat ve günde oy verebilme olanağı sağlayacağını belirtti. Ollagren bunun yanı sıra, “Kanundaki tedbirler, mevcut pandemi durumunda seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor. Hükümet bu kararı alarak belediyelere Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin düzenlenmesi için zaman konusunda netlik sunuyor.” dedi.

SANDIKLAR 3 GÜN AÇIK KALACAK

Covid-19 Geçici Seçim Kanunu’nda (Twv) yapılan değişiklikle 1 Temmuz 2022 tarihine kadar uzatıldı. Seçmenler normal seçim günü olan 16 mart tarihinden iki gün önce (14 ve 15 mart) oy vermeye başlayabilecek.

KESİN SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH DE DEĞİŞTİ!

Bu yıl hükümetin yaptığı bir başka değişiklik ise oy verme işleminden sonra kesin sonuçların alınacağı tarih oldu. Normal şartlarda seçimden 8 gün sonra belirlenecek olan kesin meclis listeleri, bu yıl 14 gün sonra belirlenecek. Yani, yeni Belediye Meclisi’nde hangi vekillerin olacağı 30 Mart tarihinde kesinleşmiş olacak. 

banner79
Yorumlar (0)