Hollanda'da cinsel istismar mağduru her 6 çocuktan 1'inin failinin kendi velisi olduğu ortaya çıktı!

Hollanda'da cinsel şiddete maruz kalan her 6 çocuktan 1'inin failinin kendi velisi olduğu gerçeği kan dondurdu.

17.10.2022, 21:25 Haberler
Hollanda'da cinsel istismar mağduru her 6 çocuktan 1'inin failinin kendi velisi olduğu ortaya çıktı!

Hollanda'da yayınlanan bir rapor kan donduran bir gerçeği gözler önüne serdi. Rapora göre cinsel tacize uğrayan her altı çocuktan biri kendi velisi tarafından istismara uğruyor. 

Çocuk ve İnsan Ticareti ile Mücadele Merkezi'nin (het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel - CKM) Sohbet Hattı'na ihbarda bulunan çocukların açıklamaları kan dondurdu. Merkezi arayan 6 çocuktan 1'inin kendi babası ya da annesinin tacizine uğradığını bazen de ikisinin birden tacizine uğrayarak kurbanı olduğu ortaya çıktı. 

CKM, Hollanda'da insan ticareti mağduru olanların görünürlüğünün az olduğunu belirterek, genellikle güven eksikliği, kınanma korkusu ve failin olası misilleme riskinden mağdurların yardım almakta çekindiğini belirtti. Kurum bu alanda mücadeleye devam edildiğini belirtip, Chat met Fier uygulamasıyla özellikle son üç yıldır yaklaşık sekiz yüz mağdura ulaştığını belirtti. CKM sözcüsü Shamir Ceuleers yardım hattına başvuran 285 mağdurun dörtte üçünün, o dönemde halen istismarın devam ettiğini belirttiğini,  neredeyse beşte birinin 15 yaşın altında bulunduğunu açıkladı.  Ceuleers, arayan çocukların çoğunun genellikle bir yıl veya daha uzun süre mağdur olduğunu söyledi. Sözcü, dörtte birinin ise beş yıl veya daha uzun süre mağdur olduğunun anlaşıldığını aktardı.

KENDİ ÇOCUKLARINI SATIYORLAR 

CKM sözcüsü “İnsanlar üçüncü bir şahısla seks yapmak için para ödüyor, bunun ardından para ebeveynlere gidiyor.” dedi. Ceuleers, ebeveynlerden birinin veya bazı durumlarda her ikisinin de ya insan kaçakçısı olduğunu veya kendi çocuğunu sattığını açıklayarak, sözleriyle acı gerçeği gözler önüne serdi.  Ceuleers, tacize uğrayan çocuklar da erkek sayısında artış olsa da kız çocuklarının sayıca fazla olduğunu söyledi. Sözcü, veli katılımını ilk olarak üç yıl önce gördük ve bu sayı her yıl artıyor. Böylece sorunun büyük olduğu ortaya çıkıyor.” şeklinde ifade kullandı.

EBEVEYNLERİ TARAFINDAN SÖMÜRÜLEN ÇOCUKLARI TESPİT ETMEK ZOR

Shamir Ceuleers, kendi ebeveynleri tarafından sömürülen çocukların tespit edilmesinin zor olduğunu ve bu durumun yıllarca sürebildiğini üzülerek belirtti.  Shamir Ceuleers, “Bu çocukların kendilerini içinde buldukları son derece güvensiz durum, somut eylemler gerektiriyor. Bu nedenle Adalet ve Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanını, bu çocukların nasıl daha iyi tanımlanıp, korunabileceği ve ebeveynlerinin nasıl durdurulabileceği konusunda araştırma yapmaya çağırıyoruz.” dedi.

banner1
Yorumlar (0)