Hollanda'da çocuk bakım merkezlerindeki personel açığı her geçen gün daha çok büyüyor!

Hollanda'da pandemi nedeniyle kapanan çocuk bakım merkezleri şimdilerde personel açığı sıkıntısı yaşıyor. Yetkililler, sektörde yaşanan sıkıntı nedeniyle ebeveynlerle yapılan kontratları da iptal etmek durumunda kalıyor.

15.06.2022, 22:45 Haberler
Hollanda'da çocuk bakım merkezlerindeki personel açığı her geçen gün daha çok büyüyor!

Hollanda'da hemen hemen çoğu sektörde görülen personel açığı sorunu çocuk bakım merkezlerinde de yaşanıyor. Özellikle korona nedeniyle kapanan merkezlerde şimdilerde personel açığı yaşanıyor. Sektörde yaşanan sıkıntı nedeniyle ebeveynlerle yapılan kontratlar teker teker iptal edilmeye başlandı. 

EBEVEYNLERLE YAPILAN SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLİYOR 

Sosyal Çocuk Bakımı Derneği Başkanı Loes Ypma basın toplantısında yaptığı açıklamada, yaşanan soruna çıkar yol olarak verilen hizmetin kısıtlaması yoluna giden çocuk bakım merkezlerinden birinin, Amersfoort’taki Ska isimli merkez olduğunu belirtti. Ypma, kurumun ebeveynlerle yapılan sözleşmelerin en az yüzde 5’ini iptal ettiğini duyurdu. Diğer merkezler hakkında bilgi vermedi. 

EMEKLİLİK YAŞINA GELMİŞ PERSONEL SAYISI  FAZLA

Yetkililer, hastalık iznine ayrılan personel sayısının pandemi döneminden daha yüksek olduğunu söylüyor. Bijlsma,personelin bir kısmının korona enfeksiyonu veya uzun süreli korona şikayetleri nedeniyle evde kaldığını belirtti. Bijlsma, aynı zamanda  emeklilik yaşına gelmiş çalışan sayısının da arttığına dikkat çekti. 

2025 TARİHİNDEN İTİBAREN MERKEZLER ÜCRETSİZ OLACAK

Hükümetin yeni planına göre 2025 tarihinden itibaren Hollanda'da çocuk bakım merkezleri ücretsiz olacak. Alınan bu yeni karar sektöre olan ilgiyi arttırırken, personel sorununun da  daha çok büyümesine neden olacak gibi duruyor. Şu anda, çocuk bakımı sektöründe 3 ila 4 bin kişilik personel açığı bulunuyor. Bu sayının 2025 yılına kadar 32 bin kişiye, 2030 yılında ise 50 bin kişiye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

banner1
Yorumlar (0)