Hollanda'da Denk Partisi ile İslam Demokratlar Partisi birleşti; Hedef 2022

Hollanda’nın Den Haag kentinde belediye meclisinde faal olan İslam Democraten (İslam Demokratlar) partisi DENK partisi ile hareket etme kararı aldı.

22.06.2021, 17:11 Haberler
Hollanda'da Denk Partisi ile İslam Demokratlar Partisi birleşti; Hedef 2022

İslam Demokratlar Partisi başkanı Tahsin Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısında Denk partisi ile Den Haag kentinde birlikte hareket etme kararı aldığını bildirdi.


Çetinkaya yaptığı açıklamada, Mart 2022’de yapılan belediye meclis seçimlerinde adaylığını koymayacağını ve gençlerin önünü açmak için onların aday olmaları gerektiğini açıklarken, genç adaylara abilik ve danışmanlık yapmak istediğini sözlerine ekledi.


Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen milletvekili seçimlerinde Denk Partisi, Den Haag kentinin ikinci büyük partisi olmuştu. 


Mart 2022 tarihinde yapılması beklenilen belediye meclis seçimlerinde hedefin 6 meclis üyesi çıkarmak olduğu ifade edildi.


Platform Dergisinde yer alan bilgilere göre, Den Haag kentinde etkin olan İslam Demokratlar partisi başkanı Çetinkaya, “Den Haag’ta Müslüman ve yabancı kökenli partilerin çoğunluğunu ve dolayısıyla bölünmüşlüğü geçtiğimiz aylarda dile getirdik ve birlik çağrısında bulunduk” dedi.


Birlik çağrısı Denk Partisi tarafından karşılık bulduğunu bildiren Çetinkaya, “Bu güç birliği ile Den Haag şehrindeki vatandaşlarımızın sesini daha gür bir şekilde meclise yansıtacağız. NİDA partisininde bu güç birliğine katılmasını umuyorum” dedi.


Şu an Den Haag belediyesinde, Partij van de Eenheid (Birlik Partisi) ve NİDA partisi aktif durumda. Ancak Mart 2022 yılındaki yerel seçime Partij van Eenheid katılmayacağı ön görülüyor.




 

Yorumlar (2)
enver sarikaya 2 yıl önce
benim bildiyim cetinkaya hirsiz nasil denk kabul etmis
Eşref Kerküklü 2 yıl önce
Hangi belgeye dayanarak. 'hırsız' olduğunu söylüyor sunuz?