Hollanda'da DENK Partisinin oy oranında ciddi artış var!

EenVandaag ve İpsos isimli araştırma şirketlerinin yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, DENK Partisinin oy oranındaki artış dikkatlerden kaçmadı. Partinin anketlerdeki oy oranını yüzde 33 gibi ciddi bir farkla arttırdığı gözlemlendi.

02.03.2022, 23:15 Haberler
Hollanda'da DENK Partisinin oy oranında ciddi artış var!

EenVandaag ve İpsos isimli araştırma şirketlerinin yaptığı kamuoyu araştırması sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre DENK Partisinin oy oranındaki ciddi yükseliş gözlerden kaçmadı.  DENK partisi anketlerdeki oy sayısını 33% arttırırken, 4. milletvekili sandalyesinin yakın olduğunu gözler önüne serdi. 

PARTİNİN ÜYE SAYISINDAKİ ARTIŞTA DİKKAT ÇEKTİ 

VVD, CDA ve VVD partilerinin ise DENK Partisinin aksine  meclis sandalyesi bakımından ciddi düşüşte olduğu gözlemlendi. DENK Partisinin oy oranındaki ciddi artışın yanı sıra partinin üye sayısında da sıçrama yaşaması dikkat çekti. Kurulduğu tarihten itibaren en yüksek üye sayısına ulaşan DENK partisi son bir yılda üye sayısını arttırarak 10% gibi büyük bir başarı elde etti.

DENK PARTİSİNİN BÜYÜK SIÇRAMA YAPACAĞI BEKLENİYOR

Belediye meclisi seçimleri 14, 15 ve 16 mart tarihinde gerçekleşecek. Seçimlere sayılı günler kala DENK Partisinin büyük bir sıçrama gerçekleştireceği bekleniyor. 

Katıldığı belediye sayısını neredeyse ikiye katlayan DENK partisi 13 belediyeden  (2018) 20 belediye meclisine büyümeyi amaçlıyor.

banner79
Yorumlar (0)