Hollanda'da fırtına can aldı! Binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi!

Hollanda'daki Eunice fırtınası hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına şimdiye kadar 3 kişinin canını alırken, çok sayıda binada da tahribata yol açtı.

18.02.2022, 22:56 Haberler
Hollanda'da fırtına can aldı! Binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi!

Hollanda'daki Eunice fırtınası Amsterdam ve Diemen'da 3 kişinin canına mal oldu. KNMI ülkenin kuzey ve sahil kısmında kırmızı alarm, diğer bölgelerde ise turuncu alarm verildiğini duyurmuştu.

CAN KAYBI YAŞANDI, MADDİ HASARLAR VAR

Başkent Amsterdam'da 2 kişi, Diemen'de de 1 kişi fırtınada üzerine düşen ğaç nedeniyle hayatını kaybetti.Saatteki hızı 130 kilometreye ulaşan rüzgar  hayatı felç ederken, çok sayıda okul tatil edildi ve uçuşlar iptal edildi.

FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Fırtına nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken kamyonların devrilmesi nedeniyle otoyollar trafiğe kapatıldı.Ülkede herkesin telefonuna gönderilen, "Hollanda'nın büyük bir bölümünde aşırı hava koşulları var" mesajı ile "Evde kalın" çağrısı yapıldı.Mesajda, çok sayıda hasar ihbarı nedeniyle acil çağrı merkezine aşırı yüklenme olduğu için halkın sadece hayati tehlike arz eden durumlarda 112'yi aramaları istendi.Yerel medyada çıkan haberde ise, ADO Den Haag futbol kulübünün Stadyumu'nun çatısının kısmen uçtuğu bildirildi.

Yorumlar (0)