Hollanda'da Gelderland'da ikinci kez kuş gribi vakası: 7 bin ördek itlaf edildi

Hollanda'da ikinci kez kuş gribi vakası! Gelderland bölgesinde bir ördek çiftliğinde 4 aylık bir süre içinde ikinci kez kuş gribi vakasının tespit edilmesi üzerine 7 bin ördek itlaf edildi.

08.06.2022, 22:12 Haberler
Hollanda'da Gelderland'da ikinci kez kuş gribi vakası: 7 bin ördek itlaf edildi

Hollanda'nın Gelderland bölgesinde bir ördek çiftliğinde ikinci kez kuş gribi vakası görüldü. 4 aylık bir süre içerisinde ikinci kez görülen kuş gribi nedeniyle 7 bin ördek itlaf edildi. 

7 bin ördek itlaf edildi

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA  tarafından bugün yapılan açıklamada; kuş gribi salgını nedeniyle Hierden'deki  Gelderland'taki bir ördek çiftliğinde bulunan 7 bine yakın ördeğin itlaf edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada virüsün yüksek derecede bulaşıcı özelliğe sahip olduğu söylenirken, Hierden'deki kümes hayvanı çiftliğinin çevresindeki 1 kilometre yarıçaptaki alanda 3 çiftlik daha bulunduğu, bu çitfliklerin günlük olarak kontrole alındığı ve kuş gribine rastlanmadığı belirtildi.

Aynı çiftlikte İkinci kez kuş gribi vakası! 

İkinci kez kuş gribi vakasına rastlanan çiftlikte şubat ayında da kuş gribine rastlanmış, 15 bin ördek itlaf edilmişti. Hollanda’da yüksek riskli kuşların bulunduğu bölgelere ziyaret yasağı devam ediyor ve vatandaşların zorunlu olmadıkça riskli kuşların yaşam alanlarını ziyaret etmesine izin verilmiyor. 

Yorumlar (0)