Hollanda'da gıda bankalarına başvuranların sayısı Ocak ayından bu yana yüzde 15 artttı!

Hollanda'da gıda bankalarına başvuranların sayısı Ocak ayından bu yana yüzde 15 artttı! Bu rakam yaklaşık 6 bin haneye karşılık geliyor.

12.05.2022, 22:26 Haberler
Hollanda'da gıda bankalarına başvuranların sayısı Ocak ayından bu yana yüzde 15 artttı!

Htiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunan Gıda Bankası (Voedselbank)’na ocak ayından bu yana yapılan başvurularda yüzde 15 artış olduğu açıklandı. Bu rakam yaklaşık 6 bin haneye karşılık geliyor.Nederlands Dagblad gazetesinde yer alan bir haberde son dönemlerde özellikle gıda, yakıt ve elektrik fiyatlarının artmasına bağlı olarak Gıda Bankalarına başvuran kişilerin sayısının da arttığına dikkat çekildi.

''Faturalar arttığında doğrudan maddi sıkıntılar başlıyor''
Hollanda Gıda Bankaları Vakfı (Stichting Voedselbanken) Başkanı Leo Wijnbelt konu ile gili yaptığı açıklamada, sadece düşük gelir grubundakilerin değil, aynı zamanda orta gelir grubundaki ailelerin de gıda bankalarına başvurmaya başladığını belirtti. Wijnbelt, "Faturalar arttığında doğrudan maddi sıkıntılar başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.Bölgesel gıda bankalarının sözcüleri de artan başvuru sayısını yüksek enerji fiyatlarına bağlıyor. nedeni olarak yüksek enerji fiyatlarını gösteriyor.  

Alphen aan de Rijn Gıda Bankası sözcüsü, "Geçen yıl üç yıllığına yeni bir enerji sözleşmesi yaptıysanız, hala uygun fiyatlarda ödüyorsunuz demektir. Bu diğerleri için geçerli değil. Bunu gıda bankasına başvuran hem yeni hem de mevcut kişilerde görüyoruz" dedi. 

banner79
Yorumlar (0)