Hollanda'da hayat normale dönüyor, kısıtlamalar tamamen kalkıyor!

Hollanda yeniden normalleşiyor! Sağlık Bakanı Ernst Kuipers'in yaptığı açıklamaya göre bugün itibariyle başlayan ve üç aşamalı olarak kaldırılması devam edecek olan yasaklar, 25 Şubat itibariyle tamamen kaldırılacak.

16.02.2022, 19:06 Haberler
Hollanda'da hayat normale dönüyor, kısıtlamalar tamamen kalkıyor!

Hollanda'da hayat yeniden normale dönüyor. 16 Şubat itibariyle üç aşamada kaldırılması planlanan yasaklar, 25 Şubat itibariyle tamamamen kaldırılacak. Geçtiğimiz aylarda protestolara neden olan koronavirüs kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılacağını duyuran Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, "Hollanda tekrar açılacak. Bunu bir kerede değil 3 aşamada büyük adımlarla yapacağız." ifadelerini kullanarak müjdeli haberi duyurdu.

İşte kaldırılacak olan yasaklar:

16 Şubat 2022’den itibaren
Evlerde misafir kabul edebilme sayısı sınırsız olacak. Evden çalışma tavsiyesi, mesai saatinin en fazla yarısını ofiste çalışabilme şeklinde değişecek.

Dışişleri Bakanlığının seyahat tavsiyelerinde, Kovid-19 vaka sayıları ve bununla ilgili gelişmeler değerlendirilmeyecek. Bu kararla Avrupa Birliği (AB) dışında çok sayıda ülke, "turuncu" kod olan "sadece gerekli seyahatler" listesinden "sarı" kod olan "risksiz seyahatler" listesi arasına girecek.

19 Şubat 2022’den itibaren
Kültür sektörü, kafe ve restoranlar 01.00'e kadar açık kalabilecek, ziyaretçi sayısı 500 kişi ile sınırlı olacak, sabit oturma yeri, maske takma ve 1,5 metre sosyal mesafe şartı sona erecek.

500 kişiden fazla ziyaretçinin bulunduğu alanlarda, maske takma ve sabit oturma yeri şartı devam edecek. Karantina süresi, 7 günden 5 güne düşürülecek.

25 Şubat 2022’den itibaren 
1,5 Metre sosyal mesafe kuralı her yerde sona erecek.

Gece hayatı, eğlence sektörü, festivaller ve etkinlikler de dahil olmak üzere her yerde açılış ve kapanış saati uygulamasına son verilecek.

500 Kişiye kadar ziyaretçisi bulunan kapalı mekanlarda girişte gösterilen Korona Giriş Belgesi uygulamasına son verilecek.  

500 kişinin üzerinde ziyaretçiye sahip kapalı alanda hizmet veren mekanlara girişte, "1G" olarak adlandırılan negatif korona test sonucu ibraz edilmesi gerekecek. Bu şart, borsa ve kongre gibi ziyaretçilerin dolaştığı yerlerde geçerli olmayacak.

Maske takma şartı sadece toplu taşıma araçlarıyla havalimanı ve uçak seyahatlerinde uygulanacak.
Yurt dışından Hollanda'ya giriş ve dönüşlerde karantina yükümlülüğü kalkacak.

15 Mart değerlendirme günü
Hükümet, 15 Mart'ta "toplu taşımada maske takma" ve "1G"  kuralları ile "kısmen evden çalışma" tavsiyesini değerlendirecek.

banner79
Yorumlar (0)