Hollanda'da öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un katilleri yargı karşısına çıkıyor

Hollanda'nın Beuningen kentinde, sokak ortasında silahlı saldırı sonucu öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un katilleri, Arnhem Mahkesi'nde yargı karşısına çıkacak. Zanlıların ömür boyu hapsi isteniyor.

19.09.2022, 18:06 Haberler
Hollanda'da öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un katilleri yargı karşısına çıkıyor

6 Haziran 2020 tarihinde iş için gittiği Beuningen kentinde sokak ortasında öldürülen, Trabzon doğumlu 3 çocuk babası iş insanı, Mehmet Kılıçsoy'un katilleri yargı karşısında hesap vermeye hazırlanıyor. Aralarında 'Ölüm Makinesi' olarak bilinen Jomario D:'nin de bulunduğu zanlılar, Arnhem Mahkesi'nde savunmalarını yapacak. Savcılığın yapmış olduğu araştırmaya göre, duruşmaya sokak ortasında öldürülen Mehmet Kılıçsoy'un ailesinin de katılması bekleniyor. 

''Ölüm makinası'' olarak bilinen biri tarafından yanlışlıkla öldürüldü 

Mehmet  Kılıçsoy'un acılı eşi Nebahat Kılıçsoy, eşinin suçsuz, günahsız bir şekilde yanlışlıkla öldürüldüğünü öğrenmeleri üzerine acılarının kat be kat arttığını söyledi. Gözü yaşlı eş, "Cinayeti soruşturan Hollanda polisi, hemen hemen herşeyi ortaya çıkardı. Eşim, "ölüm makinesi' olarak adlandırılan bir ekip tarafından yanlışlıkla öldürüldü. Aslında hedefleri başka birisiymiş. Ama kimin olduğunu açıklamadılar. Olay günü, çalıntı iki araçla bu silahlı saldırı gerçekleşti ve katiller son olarak kaçtıkları aracı Zaanstad bölgesinde yaktıkalrı oratya çıktı. Silahlı saldırının gerçekleştiği beyaz Volkswagen minibusün içeriinde de bu katillerin dna'sı bulundu. Artık, katillerin bunların olduğu hemen hemen kesinleşti. ne olduysa benim eşime oldu. Onu silahla öldürerek bizden kopardılar. Şimdi bu yargılama sonrası onların hak ettiği cezayı almalarını bekliyoruz. Umarım da öyle olur" dedi.  Nebahat Kılıçsoy, zanlıların ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 

banner79
Yorumlar (0)