Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestolara neden oldu: Koronavirüs test merkezi ateşe verildi

Hollanda’nın farklı şehirlerinde sokağa çıkma yasağı, geniş kapsamlı protestolara yol açtı.

24.01.2021, 23:33 Haberler
Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestolara neden oldu: Koronavirüs test merkezi ateşe verildi

Hollanda’nın Amsterdam, Urk ve Eindhoven bölgelerinde protesto gösterileri  kontrolden çıktı; Koronavirüs test merkezileri ateşe verildi. Urk belediyesi "acil durum" ilan etti.


Koronavirüs (Covid-19) salgının önüne geçme amacı ile saat 21: 00’den 04:30’e kadar sokağa çıkma yasağı getirilmesi, ertesi gün ülkenin farklı şehirlerinde büyük protestolara neden oldu.


Protesto gösterilerinin en serti, Hollanda’nın kuzeyi, muhafazakarlığıyla bilinen Urk kentinde gerçekleşti. Burdaki Koronavirüs test merkezileri ateşe verildi. Belediye "acil durum” ilan etti.


Başkent Amsterdam'da bulunan Museumplein meydanında yüzlerce kişi hükümetin koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uyguladığı kısıtlamaları protesto etti. Polis orantısız şiddet kullandı.


Eindhoven şehrinde vatandaşlar düzenlendikleri izinsiz gösteriler, polis tarafından dağıtılmak istenince göstericiler ve polis arasında zaman arbede çıktı.


Ayrıca sokağa çıkma yasağını ihlal eden 3 bin 600 kişi para cezasına çarpıtılırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.



 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)