Hollanda'da yaşam fişi çekilmek istenen Dilara Şahin, Türkiye'de hayata tutundu!

Hollanda'da yaşayan 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyordu. Yaşam fişi çekilmek istenen Türk kızı, ambulans uçakla alınıp, Türkiye'ye nakledilmişti. Dilara Şahin'in durumunun iyiye gittiği ve Türk kızının hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

12.03.2022, 02:04 Haberler
Hollanda'da yaşam fişi çekilmek istenen Dilara Şahin, Türkiye'de hayata tutundu!

Hollanda'nın Zwolle kentinde yaşayan  Yozgat kökenli 24 yaşındaki Türk kızı Dilara Şahin, yaklaşık 5 ay önce halsizlik ve baş ağrısı ile gittiği hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.Şahin'e ilk olarak ''kanında mikrop var'' diyerek tedavi sürecini başlatan hastane 4 günlük tedavinin ardından Şahin'i taburcu etti. Akşam rahatsızlanarak tekrar hastaneye getirilen Türk kızına bu sefer de lösemi teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hızlı bir şekilde kemoterapi süreci başlayan Şahin'in akabinde  akciğerleri iflas etti. Doktorlar Dilara'dan ümidi kesse de ailesi kesmedi ve Türkiye'ye götürüp tedavi ettirebilmek için harekete geçtiler. Şahin, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline götürülerek, daha sonra tedavisine devam edileceği Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Şahin'den güzel haberler gelmeye başladı. Türk kızı, Türkiye'de hayata tutundu. Yaklaşık bir ay yoğun bakım ünitesinde yatan genç kızın tedavisinin şuanda normal serviste devam ettiği öğrenildi. 

'Dilara'nın durumu iyiye gidiyor'

Dilara’nın babası Oğuz Şahin, “Hollanda’da fişi çekilecekti. Artık umudumuz kalmamıştı. Sağ olsun Cumhur Başkanımız bizi duydu. Hiç beklemediğimiz bir anda, sanırım bir Pazar günüydü bizi aradılar ve kızımızı nakledeceklerini söylediler. Nasıl mutlu olduk anlatamam. Sanki evimizde bayram havası yaşandı. Apar topar hazırlandık ve kızımızı da gelen ambulans uçağa bindirerek İstanbul’a geldik.” Hollanda’da iken son günlerde artık yaşadıklarına dayanamadıklarını belirten Oğuz Şahin o günlerde sakinleştirici almak zorunda kaldıklarını dile getirirken, “Artık o kötü günler geride kaldı. Çok şükür Dilara’nın durumu Hollanda’dakinden çok daha iyi. Her gün daha iyiye gidecek inşallah. "Dilara'nın durumu iyiye gidiyor. Umutlu bekleyişimiz sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Dilara'nın durumunu yakından takip e ve bizi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Dilara'yı ziyaret edeceği söyleniyor. Türk doktorları Dilara'ya çok iyi bakıyor. Gösterilen bu ilgi bizim acılarımızı hafifletiyor." diyerek duygularını dile getirdi. 

“Allah hepsinden razı olsun”
Halen İstanbul Üsküdar semtinde bulunan bir misafirhanede eşi ile birlikte kaldıklarını belirten Oğuz Şahin, “Hem Hollanda’da hem de Türkiye’de insanlarımız bize sahip çıktı. Destek mesajları gönderdi. Acımızı hafifletmek için herkes seferber oldu. Allah hepsinden razı olsun. Şuanda Dilara’nın tedavisi devam ediyor. Onun ayağa kalkmasını dört gözle bekliyoruz. İnşallah o da olacak ve kızımız ayağa kalkacak. Şuanda yapılacak tek şey dua etmek ve ümidimizi hiç kaybetmemek. ” dedi.

banner79
Yorumlar (0)